23/06/2018

Η «αποστασία» του Κώστα Σουλάνη!

Χαρές και πανηγύρια για τη Διοίκηση του Παναγιώτη Ποζίδη στην ΕΠΣ Κέρκυρας! Από ‘κει που αμέσως μετά τις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου του 2016 είχε πάρει με το μέρος της ένα από τα 5 μέλη της αντιπολίτευσης, τον Σπύρο Λούβρο, τώρα πλέον έχει αποκτήσει έναν ακόμη φανατικό υποστηρικτή, τον Κώστα Σουλάνη, που μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος της αντιπολιτευόμενης παράταξης «Ενωτική Κίνηση Αλλαγής», η οποία πρόσκειται στον ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα.


Η αρχή είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, τότε που το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ είχε συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει σε ποιον θα αναθέσει τη μίσθωση του ενωσιακού γηπέδου. Παρότι ο ιδιοκτήτης του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα είχε δώσει «γραμμή» στα τρία στελέχη της «Ενωτικής Κίνησης Αλλαγής» (Νίκος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Άνθης, Κώστας Σουλάνης) να κρατήσουν ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο υποψήφιων εταιριών που είχαν καταθέσει φάκελο, δηλαδή να ψηφίσουν «παρών», εν τούτοις οι Άνθης και Σουλάνης «λοξοδρόμησαν» και τάχθηκαν με την πλευρά της Διοίκησης Ποζίδη, στηρίζοντας την υποψηφιότητα της εταιρίας «ΙΚΕ» των Κουτσοκώστα - Σφακιανάκη. Αυτό, όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό άρθρο μας, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο οποίος «έκανε πέρα» τους Άνθη και Σουλάνη, με τον δεύτερο να αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΠΣΚ, γνωστοποιώντας του ότι ανεξαρτητοποιείται.


Η επόμενη κίνηση του Κώστα Σουλάνη, καταγράφηκε την προπερασμένη Παρασκευή (15 Ιουνίου), όπου το Συμβούλιο της Ένωσης συνεδρίασε για να συζητήσει την πρόταση των Κουτσοκώστα - Σφακιανάκη, να αναλάβουν τη διαχείριση του ενωσιακού γηπέδου για επιπλέον 6 χρόνια, πέραν των 9+ 3 που προέβλεπε η σύμβαση. Εδώ, ο Λευκιμμιώτης παράγοντας ψήφισε «Ναι», συντασσόμενος ξανά με τη μεριά της Διοίκησης Ποζίδη.


Η τελευταία χρονικά κίνηση του Κώστα Σουλάνη, σημειώθηκε προχθές Πέμπτη (21 Ιουνίου), οπότε και το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει την στάση που θα τηρήσει η Ένωση στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, στις 29 Ιουνίου. Η Διοίκηση Ποζίδη, που -ως γνωστόν- είναι κόντρα στον Βαγγέλη Γραμμένο, εισηγήθηκε να καταψηφίσει η ΕΠΣΚ τους απολογισμούς της Διοίκησης της Ομοσπονδίας. Η πρόταση του Προέδρου της Ένωσης «πέρασε» με ψήφους 6-2, με τον Σουλάνη να είναι μεταξύ εκείνων που την υπερψήφισαν.


Διαπιστώνουμε, έτσι, ότι μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες, ο (δήθεν) αντιπολιτευόμενος ή (δήθεν) ανεξάρτητος Κώστας Σουλάνης, έγινε... ένθερμο «δεκανίκι» του Παναγιώτη Ποζίδη, υπερψηφίζοντας όλες του τις εισηγήσεις! Η στάση αυτή του Λευκιμμιώτη παράγοντα, έχει κάνει έξαλλο το «αφεντικό» του ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, που πλέον τον θεωρεί ανεπιθύμητο και «ξένο σώμα», ενώ του έχει αφαιρέσει την υποστήριξη και τα προνόμια που του παρείχε μέχρι πρόσφατα.


Και μπορεί ο Παναγιώτης Ποζίδης να... τρίβει τα χέρια του, που ένα μέλος της αντιπολίτευσης έγινε ξαφνικά... ένθερμος υποστηρικτής του, ωστόσο (απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπο του Κώστα Σουλάνη! Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το καλοκαίρι του 2016, λίγους μήνες πριν τις εκλογές της Ένωσης, ο μέχρι τότε Ταμίας της Διοίκησής του, τον είχε αφήσει στα... κρύα του λουτρού, «πουλώντας» την εμπιστοσύνη του, ενώ τάχθηκε απέναντι του, παίρνοντας το μέρος του αντίπαλου συνδυασμού.


Όπως επίσης είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι ο Σουλάνης δεν φαίνεται να προσδοκά στη φιλία και τη συμπάθεια του Ποζίδη. Απλά, με τις ενέργειές του δείχνει ότι θέλει (για κάποιο λόγο) να... μπει στη μύτη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και να πάρει εκδίκηση!


Στο μεταξύ, πυρ και μανία με τον Σουλάνη είναι και ο (τέως πια) «σύντροφός» του στην «Ενωτική Κίνηση Αλλαγής», Νίκος Χρυσικόπουλος, που είναι και στέλεχος της κερκυραϊκής ΠΑΕ. Και ο οποίος, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έχει «ανεβάσει» τις τελευταίες μέρες ορισμένες εξαιρετικά «αιχμηρές» αναρτήσεις, όπως είναι οι εξής:
1. «Όταν ζητάς την ψήφο των σωματείων εναντίον στο σύστημα Ποζίδη και πλέον ψηφίζεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, μόνο μία κίνηση σου απομένει. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

2. «Όταν απαντάς σε κάποιον, τον κάνεις ισάξιο με σένα. Ο κόσμος ξέρει. Μία φορά αποστάτης, για πάντα αποστάτης».
3. «Για να μην απορείτε με αυτά που ανεβάζω θα πρέπει να ενημερώσω τα σωματεία της ΕΠΣΚ που μας στήριξαν στις τελευταίες εκλογές, ότι ο κ. Σουλάνης έχει συνταχθεί πλήρως με την πλειοψηφία κι έτσι στην επόμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, με την ψήφο του, ο κ. Ποζίδης θα καταψηφίσει τα πεπραγμένα της διοίκησης Γραμμένου. Για την ιστορία, η ψηφοφορία ήταν 6-2, με αρνητικές ψήφους την δική μου και του κ. Μάκη Κουλούρη. Υπέρ ψήφισε η πλειοψηφία και ο κ. Σουλάνης».


Εμείς, από την πλευρά μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες απορίες και να θέσουμε μερικά ερωτήματα:
α) Για ποιο λόγο ο Κώστας Σουλάνης, από αντιπολιτευόμενο μέλος, έγινε αιφνιδίως «φιλοκυβερνητικός»;
β) Για ποιο λόγο δεν σηκώνεται να φύγει από το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, από τη στιγμή που τη μία δεν γουστάρει τη Διοίκηση Ποζίδη και την άλλη δεν γουστάρει την αντιπολίτευση;
γ) Με την κατά καιρούς «όπου φυσάει ο άνεμος» στάση του, τι είδους υπηρεσίες πιστεύει ο κ. Σουλάνης ότι προσφέρει στα διοικητικά του κερκυραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;
δ) Τι άποψη έχουν για τον Κώστα Σουλάνη τα 13 σωματεία που πριν από 18 μήνες τον τίμησαν με την ψήφο τους, ως στέλεχος της «Ενωτικής Κίνησης Αλλαγής», αλλά τώρα τον βλέπουν, προφανώς δίχως τη δική τους έγκριση, να έχει προσκολλήσει «με τα μπούνια» στην αντίπαλη παράταξη;
ε) Άραγε, ποια είναι η γνώμη των σωματείων της ΕΠΣΚ για έναν παράγοντα, που... παλαντζάρει πότε από τη μία πλευρά και πότε από την άλλη, ανάλογα με τις εκάστοτε ορέξεις ή συμφέροντά του;


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 


 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Μάρτιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δρόσος (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb