03/01/2018

«Έλαμψε» ο κερκυραϊκός αθλητισμός το 2017

Το απελθών έτος 2017 ,μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία θετική χρονιά για τον κερκυραϊκό αθλητισμό στον στίβο, με επιτυχίες εγχώριες και διεθνείς ,τόσο σε ατομικό, όσο και ομαδικό επίπεδο (Πανελληνιονίκες, Βαλκανιονίκες, αλλά και με άλλες διεθνείς διακρίσεις).

Αναλυτικά, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των επίπονων προσπαθειών της νέας γενιάς των αθλητών του νησιού :

Τα χρυσά παιδιά του στίβου:
Οι αθλητές του Κερκυραϊκού Γ.Σ: Ο Νίκος Νεράντζης κατέκτησε δύο χρυσά Βαλκανικά μετάλλια στην κατηγορία Εφήβων, σε κλειστό & ανοιχτό στίβο. Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο μήκος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Εφήβων Ανοιχτού Στίβου Ο Δημητρης Μονόπωλης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν του Πανελλήνιου Εφήβων. Και τέλος η Ειρήνη Πολίτη πήρε χρυσό μετάλλιο στα 150μ του Πανελλήνιου Παγκορασίδων Α΄.


Να σημειωθεί ότι τρεις αθλητές κατέκτησαν και άλλου χρώματος μετάλλια σε Πανελλήνιο και Βαλκανικό επίπεδο (όπως π.χ ο Δημήτρης Μονόπωλης), ενώ συμμετείχαν και στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, με τον Μαντζουρογιάννη μάλιστα να καταλαμβάνει την 8η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, πετυχαίνοντας δύο ατομικά ρεκόρ. Διακρίσεις και μετάλλια (ασημένια, χάλκινα) σε Πανελλήνιο επίπεδο είχαν επίσης η Σπυριδούλα Καρύδη στο μήκος και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου στο τριπλούν.


Το αστέρι της Παναγιώτας Δόση έλαμψε, καθώς η 16χρονη αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα το 2017 κατέκτησε δύο Βαλκανικά μετάλλια (ασημένιο στον κλειστό στίβο Κ20 και χάλκινο στον ανοιχτό στίβο Κ18), τρία Πανελλήνια μετάλλια: δύο χρυσά (Σχολείων & Εφήβων -Νεανίδων) και ένα ασημένιο μάλιστα σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία (Ανδρών/Γυναικών κλειστού στίβου), ενώ ήρθε τέταρτη στον τελικό ύψους της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Νεότητας. Τέλος , στις 31/5,στο 18o Filothei Women Gala, ξεπέρασε τα 1,83 μέτρα στο ύψος και έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, που υφίστατο για 19 χρόνια!!!


Να επισημάνουμε, οτι η Κέρκυρα είχε χρυσούς Πανελληνιονίκες και σε άλλα σπορ ,εκτός του στίβου , όπως ο Βασίλης Κορωνάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας (Κατηγορία SS300), ο Πέτρος Τρύφωνας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ12 «water ski» και ο Άρης Σερμέτης του ΝΑΟΚ στην ιστιοπλοΐα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οpen Bic.
Corfu Corner Radio

Τετάρτη
20
Φεβρουάριος
2019
Σήμερα γιορτάζουν: δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb