22/10/2017

«Open Street Handball» στην Πάνω Πλατεία

Διοργανώνεται στην Κέρκυρα σήμερα Κυριακή (22/10) το πρωί, από τις 10.30 έως τις 12.30, το «OPEN STREET HANDBALL», που αφορά φιλικά παιχνίδια χειροσφαίρισης, που θα γίνουν γύρω από το Κιόσκι της Πάνω Πλατείας με τη συμμετοχή παιδιών από όλο το νησί.


Με σύνθημα «Γίνε ενεργός για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους - Φέρε τους φίλους σου να παίξουμε», το σωματείο «Για τα δικαιώματα του παιδιού» καλεί παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, κορίτσια και αγόρια, να πάρουν μέρος, χωρίς απαραίτητα να είναι γνώστες του αθλήματος ή να είναι εγγεγραμμένα σε κάποιον σύλλογο.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το εν λόγω σωματείο αναφέρει τα εξής: « Έχουμε απευθυνθεί στα τρία τοπικά σωματεία που έχουν το άθλημα της χειροσφαίρισης στις μικρές ηλικίες, Α.Ο ΦΙΛΙΑ, Α.Ο ΦΑΙΑΞ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, οι οποίοι και αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας για συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή. Οι γυμναστές αυτών των σωματείων είναι στην διάθεση σας για την παροχή κάθε βοήθειας. Την Κυριακή θα υπάρχει γραμματεία όπου οι μαθητές θα δηλώνουν την συμμετοχή τους».


Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι διοργανωτές του OPEN STREET HANDBALL, ενημέρωσαν πως καθ' όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, θα γίνεται δειγματοληψία για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας από το Φάρο Ζωής».


Επίσης, οι υπεύθυνοι αυτού του Τουρνουά ετοίμασαν λίστα προσφοράς για όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Η επιλογή των υλικών έγινε από επιστημονική ομάδα Ειδικής Αγωγής του σωματείου, που πιστεύει ότι θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Τα υλικά αυτά είναι:
Παιχνίδια που προωθούν την ανάπτυξη της κίνησης και τον συντονισμό του σώματος (Μπάλες σφουγγαρένιες, Ρακέτες τένις, κορδέλες ρυθμικής, twister, πατούσες χωροδείκτες, βήματα ισορροπίας, παιχνίδι κρίκων).
Παιχνίδια που βοηθούν την ανάπτυξη των λεπτών χειρισμών και της επιδεξιότητας των χεριών ( lego, Λαβή ασκήσεων γραφής, ψαλίδια, δεσίματα, γαντάκια για εύκολη λαβή ) Επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων και ανάπτυξης γνωστικών δεξιοτήτων (Τι τρώνε τα ζωάκια, Ζωάκια και χρώματα, Βρες την ουρά μου, Γίνεται από..., Αντίθετα ..., Το πρώτο μου ημερολόγιο....από ΔΕΣΥΛΛΑ Λόττο παζλ-Ενθέσεις «Πρώτοι αριθμοί & ποσότητες» από abctoys).
Ομαδικά Επιτραπέζια ( όπως μάντεψε ποιος,κλπ ) Διάφορα παζλ και παιχνίδια ταύτισης ( Παζλ σπίτι Παζλ κρυμμένες εικόνες ζωάκια, από Νέα Χελιδόνια Παζλ ταύτισης, Ενσφηνώματα ξύλινα, Παζλ με μεγάλα κομμάτια, Fisher Price Πεταλούδα Με Σχήματα ) Παιδικά βιβλία και παραμύθια ( «Το παιχνιδιάρικο σκυλάκι», «Η άτακτη γατούλα» εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, Παιδικά Εικονογραφημένα, 2008) Διάφορα Παιχνίδια (λούτρινα, οχήματα ,τρενάκια, αυτοκινητάκια) Γραφική Ύλη ( είδη ζωγραφικής, χρώματα, κόλλες, χρωματιστά χαρτιά, μεγάλα κανσόν σε διάφορα χρώματα ) Εξοπλισμός ( φωτοτυπικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές).

Είναι σημαντικό, τέλος, να επισημάνουμε πως το σωματείο «Για τα Δικαιώματα του Παιδιού» συστάθηκε προκειμένου να προασπίσει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα των παιδιών. «Γεννήθηκε» με την πρωτοβουλία μιας ομάδας γονέων και πολιτών της Κέρκυρας, όταν έλαβαν γνώση της επικείμενης παύσης λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Kέρκυρας.


Συγκεκριμένα, το σωματείο αναφέρει πως: «Με τη συμβολική δράση μιας ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το Νοσοκομείο του νησιού μας και με αριθμητικά πρωτοφανή συμμετοχή, πετύχαμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Με τις δράσεις και τις στοχευμένες ενέργειές μας, προσπαθούμε να πετύχουμε τους σκοπούς του σωματείου όπως αυτές αναφέρονται στο καταστατικό μας, όπου μεταξύ άλλων είναι η :διοργάνωση ψυχαγωγικών, πολιτιστικών , αθλητικών εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με ενεργό συμμετοχή ιατρών, εκπαιδευτικών , παιδιάτρων ,ψυχολόγων και επαγγελματιών υγείας. Με γνώμονα τα παραπάνω, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια δράση-εκδήλωση για την στήριξη σε εκπαιδευτικά και θεραπευτικά υλικά που θα βοηθήσουν στην μάθηση αλλά και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, όπως και την προμήθεια νέων υπολογιστών και φωτοτυπικού μηχανήματος για το Ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, στους στόχους του σωματείου είναι η επιστροφή των παιδιών σε παιχνίδια γειτονιάς και αλάνας και η απόσπαση τους από την απομόνωση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση».
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
15
Οκτώβριος
2018
Σήμερα γιορτάζουν: Λουκιανός, Λουκιανή (πηγή : www.eortologio.gr)

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb