Φαίαξ Μαραθιά, η επιστροφή με όραμα και φιλοδοξίες! - CorfuCorner.gr
20/07/2013

Φαίαξ Μαραθιά, η επιστροφή με όραμα και φιλοδοξίες!

Οι πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές του Μαραθιά αποτέλεσαν την αφορμή για την επανασύσταση του Φαίακα!
  
     • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Είχε αποσυρθεί από τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας ακριβώς στο φινάλε της προηγούμενης χιλιετίας. Κι έπειτα από 13 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, ο (ιδρυθείς το 1971) Φαίακας Μαραθιά επανέρχεται δυνατός, ζωηρός και... φορτσάτος!
Πριν από μερικούς μήνες (στις αρχές της άνοιξης), μια παρέα φίλων από τον Μαραθιά, απαρτιζόμενη από πρώην ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρόφιλους, των οποίων τα παιδιά αγωνίζονται στο εκεί γήπεδο 5Χ5, αποφάσισε να... επαναφέρει στη ζωή τον Φαίακα. Διότι η απουσία του ήταν αισθητή και είχε δημιουργήσει μεγάλο κενό στον αθλητισμό της περιοχής.
Αναζήτησαν, λοιπόν, το καταστατικό του συλλόγου, το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό να εξευρεθεί. Επομένως, η μοναδική λύση ήταν η ανασύσταση της ομάδας να γίνει επάνω στο καταστατικό κάποιας άλλης.
Έτσι, βρέθηκε το καταστατικό του Κορισσιακού, ενός σωματείου που λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπό τη «σκέπη» του Δήμου Κορισσίων. Και το οποίο στη συνέχεια αδρανοποιήθηκε.
Πλέον, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Φαίαξ Μαραθιά" είχε βρει στέγη και μετονομάστηκε σε Αθλητικό Όμιλο Κορισσίων - Φαίαξ Μαραθιά. Αλλά ο (ουσιαστικά νεοσύστατος) σύλλογος εν συντομία θα προφέρεται ως Α.Ο.Κ. Φαίαξ Μαραθιά.
Στο σωματείο έγιναν αρχαιρεσίες, όπου την προεδρία ανέλαβε ο Φίλιππος Νικομάνης, ενώ το Δ.Σ. στελεχώνεται και με ακόμη 10 μέλη.
                    
                                                               Ο Πρόεδρος της ομάδας, Φίλιππος Νικομάνης
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επανασύστασης του συλλόγου, εξεδόθη από τη Διοίκηση η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα (12/06/2013), μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Κέρκυρας, "στεκόμαστε" πλέον ως ομάδα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα δηλώσουμε συμμετοχή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2013-2014) στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ».
Η επόμενη κίνηση του Διοικητικού Συμβουλίου αφορούσε την πρόσληψη του προπονητή της ομάδας. Το κατάλληλο άτομο γι' αυτή τη θέση βρέθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μίαρη, ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά τα ποδοσφαιρικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής, η συνεργασία με τον οποίο γνωστοποιήθηκε ως εξής:
«Ο Α.Ο.Κ. ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της ομάδας με τον προπονητή ΜΙΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, για την ποδοσφαιρική σαιζόν 2013-2014.
ο τεχνικός ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΑΡΗΣ έχει θητεύσει στο παρελθόν στον "πάγκο" της ομάδας της ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, έχει διατελέσει επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ενώ είναι και προπονητής στο παιδικό της τμήμα.
Ο προπονητής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΑΡΗΣ ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας, γι' αυτό το νέο ξεκίνημα οπού επιχειρούμε μετά από 13 χρόνια απουσίας από τα κερκυραϊκά γήπεδα.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, ΝΙΚΟΜΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ».
                                          

Τούτη τη στιγμή, οι άνθρωποι του σωματείου βρίσκονται στη διαδικασία του καταρτισμού του ρόστερ, συνδυάζοντας την εμπειρία με το ταλέντο.
Τα χρώματα που θα φέρει η ομάδα θα είναι το μπλε και το κίτρινο, ενώ ως έδρα θα δηλώσει κατά πάσα πιθανότητα το Δημοτικό γήπεδο Περιβολίου. Από ‘κει και πέρα, υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία και παιδικού τμήματος, που θα «απορροφήσει» τους πολλούς... λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές της περιοχής, η απασχόληση και αξιοποίηση των οποίων, άλλωστε, αποτελούν και την αφορμή για την επαναλειτουργία της ομάδας.
Πολύ-πολύ σύντομα, λοιπόν, ο Α.Ο.Κ. Φαίαξ Μαραθιά θα είναι πανέτοιμος από κάθε πλευρά (οργανωτικά και αγωνιστικά), ώστε να πέσει στη... μάχη της Β' τοπικής Κατηγορίας. Και κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου. Ένα ξεκίνημα με διάθεση, θέληση, όραμα και φιλοδοξίες!!!
Corfu Corner Radio

Σάββατο
2
Ιούλιος
2022
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb