01/01/2010

Αποπέμφθηκε από το Πρωτάθλημα η ΑΕ Κέρκυρας

Την αποβολή της ΑΕ Κέρκυρας από το Πρωτάθλημα της Α' τοπικής Κατηγορίας αποφάσισε και ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κέρκυρας, στη συνεδρίασή της την περασμένη Τετάρτη.

  

Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση, αφού η ομάδα του Μάρκου Αραβανή δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια Πρωταθλήματος και άρα -βάσει κανονισμού- αποπέμπεται.
Συγκεκριμένα, δεν προσήλθε στους εξής αγώνες:
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ (8η αγων.)
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ (11η αγων.)
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (12η αγων.).

  

Έτσι, λοιπόν, έλαβε πρόωρα τέλος η φετινή σαιζόν για τον άλλοτε κραταιό Α.Ο. Κυρά Χρυσικού, ο οποίος στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας μετονομάστηκε σε Α.Ε. Κέρκυρας (με τη συνένωση ακόμη δύο σωματείων, του Α.Σ. Κεραυνού Ποταμού και του Α.Π.Σ. Ολυμπιακού Μαντουκιού), και την καινούργια ποδοσφαιρική περίοδο 2010-2011 θα αγωνιστεί στην τελευταία Κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου, τη Β'.

  

Η ΑΕ Κέρκυρας αποχαιρετά «άποντη» την Α' Κατηγορία, αφού στους 9 αγώνες που έδωσε είχε ισάριθμες ήττες, με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς βαθμούς.

  

Σημειώνεται πως ο τεχνικός Μάρκος Αραβανής είχε απομείνει σχεδόν μόνος να «παλεύει», έχοντας στη διάθεσή του μερικούς πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές, δυσκολευόμενος κάποιες φορές ακόμη και να συμπληρώσει εντεκάδα!

  

Είναι ο δεύτερος συνεχόμενος υποβιβασμός του σωματείου, αφού -θυμίζουμε- πέρσι έπεσε και από την Α1' Κατηγορία, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

  

Όπως είναι ευκολονόητο, στο υπόλοιπο της φετινής σαιζόν οι ομάδες οι οποίες βάσει προγράμματος θα αντιμετώπιζαν την ΑΕ Κέρκυρας, θα κερδίζουν πλέον το ματς στα χαρτιά, με 3-0.

  

Όμως, η αποπομπή της ΑΕ Κέρκυρας επιφέρει και... συνέπιες στο σωματείο, αφού τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ, ενώ τη νέα περίοδο θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας έχοντας μείον έξι (-6) βαθμούς...

  

Βλέπουμε τι αναφέρει η σχετική απόφαση που ανακοίνωσε η ΕΠΣΚ:
«Το σωματείο Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ αποπέμπεται από το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας στο οποίο συμμετείχε, επειδή δεν προσήλθε αδικαιολόγητα να αγωνιστεί σε τρεις (3) προγραμματισμένους αγώνες του. Στο σωματείο επιβάλλεται συνολική ποινή αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το Πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, ενώ του επιβάλλεται και συνολική χρηματική ποινή ύψους 1.200 ευρώ, το οποίο δεν προσαυξάνει τις επιβαλλόμενες ποινές, από προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. Μετά από αυτό οι επόμενοι αγώνες του σωματείου ματαιώνονται και κατακυρώνονται υπέρ του αντίπαλου σωματείου με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3)».

  

Χρήστος Γραμμένος

 

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
25
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb