03/08/2009

Α1΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Η προκήρυξη του Πρωταθλήματος

Το σαββατοκύριακο 3 & 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το καινούργιο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας. Παρακάτω βλέπουμε την προκήρυξη, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Κέρκυρας:

  

1. Ανάδειξη Πρωταθλητή

  

Ο πρωταθλητής της Α1' κατηγορίας προβιβάζεται στη Δ' Εθνική κατηγορία. Στην περίπτωση που δεν ανέλθει στη Δ' Εθνική κατηγορία, για οποιοδήποτε λόγο, καμία ομάδα της Α1' κατηγορίας, τότε θα προβιβαστεί μία ομάδα λιγότερη από την Α' κατηγορία (3 σωματεία αντί για 4).

 

  2. Υποβιβασμός στην Α' κατηγορία

  

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 13η και 14η θέση στην κανονική περίοδο υποβιβάζονται στην Α' κατηγορία.

  

Α' φάση αγώνων κατάταξης

  

Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 9η, 10η, 11η και 12η σχηματίζουν ζευγάρια, ως εξής:

• Το σωματείο που θα τερματίσει στην 9η θέση με το σωματείο που θα καταλάβει την 12η θέση

• Το σωματείο που θα τερματίσει στην 10η θέση με το σωματείο που θα καταλάβει την 11η θέση
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου (που τερμάτισε στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα). Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς), τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση των νικητών, ενώ ο ηττημένος θα συμμετάσχει στον αγώνα των ηττημένων.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς) στο ίδιο γήπεδο (έδρα του σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου). Ο νικητής αυτού του αγώνα προκρίνεται στην επόμενη φάση των νικητών, ενώ ο ηττημένος θα συμμετάσχει στον αγώνα των ηττημένων.
Αν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των σωματείων είναι μεγαλύτερη από έξι (6) βαθμούς (δηλ. 7,8,9 κ.λπ) τότε οι αγώνες (ή ο αγώνας) αυτοί δε θα διεξάγονται και θα προκρίνονται απευθείας στη φάση των νικητών οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν χαμηλότερα θα αγωνιστούν στη β' φάση των ηττημένων.

Β' φάση αγώνων κατάταξης

  

Α. Οι νικητές της α' φάσης (με ή χωρίς αγώνα) αγωνίζονται, ως εξής:

  

• Το σωματείο που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση με το σωματείο που κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς), παραμένει στην Α1' κατηγορία σε κάθε περίπτωση. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α' κατηγορία, αν υποβιβαστούν 2 σωματεία από τη Δ' εθνική κατηγορία.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς) στο ίδιο γήπεδο (έδρα του σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου). Ο νικητής αυτού του αγώνα παραμένει στην Α1 κατηγορία σε κάθε περίπτωση. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α κατηγορία, αν υποβιβαστούν 2 σωματεία από τη Δ' εθνική κατηγορία.

• Οι ηττημένοι των αγώνων της α' φάσης (με ή χωρίς αγώνα) αγωνίζονται, ως εξής:
Το σωματείο που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση με το σωματείο που κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Θα διεξαχθεί ένας αγώνας στην έδρα του Σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αν κερδίσει το γηπεδούχο σωματείο με οποιοδήποτε σκορ (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς), υποβιβάζεται στην Α' κατηγορία αν υποβιβαστούν 1 ή 2 ομάδες από τη Δ' Εθνική κατηγορία, ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται απευθείας στην Α κατηγορία.
Αν κερδίσει το φιλοξενούμενο σωματείο τότε θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας (κανονικός αγώνας με παράταση και πέναλτυς) στο ίδιο γήπεδο (έδρα του σωματείου που κατέλαβε ψηλότερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου). Ο νικητής αυτού του αγώνα υποβιβάζεται στην Α' κατηγορία αν υποβιβαστούν 1 ή 2 ομάδες από τη Δ' Εθνική κατηγορία, ενώ ο ηττημένος υποβιβάζεται απευθείας στην Α κατηγορία.

 



Corfu Corner Radio

Σάββατο
25
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb