24/08/2011

“Επιστροφή” του Αστέρα Μωραϊτίκων!

Ο Πρόεδρος του Αστέρα, Αλέξανδρος Αλεξάκης

              

Ξεσκονίζει και σιδερώνει τις στολές του, γυαλίζει τα παπούτσια του, φουσκώνει τις μπάλες και... ξαναμπαίνει στο γήπεδο! Ο Αστέρας Μωραϊτίκων... ξυπνά από τον λήθαργο κι έπειτα από 24 χρόνια επανέρχεται στην ενεργό δράση. ‘Όντας λιγάκι... μουδιασμένος από την πολυετή αδράνεια, αλλά φορτσάτος και ορεξάτος!

Ο σύλλογος της νότιας Κέρκυρας ήταν πολύ δυνατός από τα πρώτα κιόλας χρόνια της λειτουργίας του (ιδρύθηκε το 1980). Μάλιστα, τη σαιζόν 1986-1987 η ομάδα, διαθέτοντας σπουδαίο υλικό, είχε... κονταροχτυπηθεί με τον Ολυμπιακό Μαντουκιού για την κατάκτηση του τίτλου της ΕΠΣ Κέρκυρας και την είσοδο στα μπαράζ ανόδου στη Δ' Εθνική, αλλά τελικά το Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας πήραν τότε οι Μαντουκιώτες.

Μετά το τέλος εκείνης της χρονιάς, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1987, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα έλαβε την απόφαση να ... βάλλει λουκέτο στο σωματείο και να το αποσύρει από τις διοργανώσεις της ΕΠΣΚ, προφανώς λόγω της απογοήτευσης για την απώλεια του τίτλου, αλλά και λόγω των υπέρογκων εξόδων. Έτσι, ανεστάλη από τότε η λειτουργία του συλλόγου...

Πριν από μερικές εβδομάδες, όμως, μια παρέα φίλων από τα Μωραϊτικα αποφάσισε να... επαναφέρει στη ζωή τον Αστέρα και να τον «επανεργοποιήσει», 31 χρόνια από την ίδρυσή του και 24 μετά την παύση της λειτουργίας του.

Η παρέα αυτή, η οποία με την πράξη της περνάει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, μέσα σ' αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, συγκρότησε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, κυρίως για τυπικούς λόγους, όπου την προεδρεία ανέλαβε ο Αλέξανδρος Αλεξάκης, και δηλώθηκε η ομάδα στην ΕΠΣ Κέρκυρας.

Το Δ.Σ. του Αστέρα Μωραϊτίκων έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Βλάχος
Ταμίας: Γεώργιος Καπουας
Γραμματέας: Αθανάσιος Μπεσιρης
Μέλη: Νικόλαος Αλεξάκης, Άγγελος Αλεξάκης.

Την καινούργια σαιζόν (2011-2012) ο Αστέρας θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας, ενώ για έδρα του θα έχει το γήπεδο του Αγίου Ματθαίου.

Χρήστος Γραμμένος

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb