Στο… κενό και η νέα προσπάθεια της Κ17 - CorfuCorner.gr
09/09/2015

Στο… κενό και η νέα προσπάθεια της Κ17

Οριστικά και αμετάκλητα, απ' ότι φαίνεται πλέον, η ομάδα Κ17 της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα δεν θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β' τοπικής Κατηγορίας.


Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας είχε απορρίψει την αίτηση της Κ17, που επιθυμούσε να αγωνιστεί στον Νότιο Όμιλο, χρησιμοποιώντας το καταστατικό του ΑΟ Πεντατίου. Η απόρριψη είχε γίνει λόγω του ότι η δήλωση συμμετοχής ήταν εκπρόθεσμη κατά 21 μέρες, ενώ ορισμένα σωματεία του Ομίλου διαφωνούσαν με τη συμμετοχή του Πεντατίου στο Πρωτάθλημα.


Μετά την απορριπτική απόφαση της Διοίκησης της ΕΠΣΚ, στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (3/9), οι υπεύθυνοι των υποδομών της ΠΑΕ ΑΟΚ δεν το... έβαλαν κάτω! Επανήλθαν και συνέχισαν τις προσπάθειές τους. Συγκεκριμένα, πρότειναν στην Ένωση να λάβει μέρος η ομάδα Κ17 στο Πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου, έχοντας την ονομασία «Α.Ο. Κασσιώπη Κέρκυρα», ενώ η συμμετοχή της να είναι άνευ συναγωνισμού (δηλαδή, θα αγωνίζεται μεν κανονικά, ωστόσο η βαθμολογική της θέση στην τελική κατάταξη δεν θα ληφθεί υπόψη. Επίσης, δεσμεύτηκαν ότι στη συγκεκριμένη ομάδα θα παίζουν μόνο οι πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές της Κ17 της ΠΑΕ (γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001 και 2002) και όχι μεγαλύτεροι. Όμως, ούτε αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή.


Χθες Τρίτη (8/9) επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κέρκυρας, τον Γιώργο Κουλόπουλο, ο οποίος μας είπε τα εξής:
«Ως Ένωση, είχαμε όλη τη θέληση και την καλή διάθεση για να βοηθήσουμε να αγωνιστεί η ομάδα ατη Β' Κατηγορία, είτε ως ΑΟ Πεντάτι, είτε ως ΑΟ Κασσιώπη. Όμως, η δήλωση συμμετοχής έγινε πολύ ετεροχρονισμένα και η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ υπήρξε αρνητική. Μιλήσαμε με τα σωματεία του Πρωταθλήματος, αναβάλαμε την κλήρωση του Νοτίου Ομίλου και γενικά εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα. Ούτε προβλέπεται να λάβει μέρος άνευ συναγωνισμού ένα σωματείο σε επίσημη διοργάνωση. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους κανονισμούς. Πλέον, έχει γίνει η κλήρωση και στους δύο Ομίλους της Β' Κατηγορίας και δεν νομίζω ότι υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να αλλάξει κάτι με τη συγκεκριμένη περίπτωση».


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
26
Νοέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb