Άναψε… κόκκινο στο Πεντάτι η ΕΠΣ Κέρκυρας! - CorfuCorner.gr
04/09/2015

Άναψε… κόκκινο στο Πεντάτι η ΕΠΣ Κέρκυρας!

Αρνητική ήταν, τελικά, η απόφαση της ΕΠΣ Κέρκυρας για τη συμμετοχή του ΑΟ Πεντατίου στο Πρωτάθλημα της Β' τοπικής Κατηγορίσας.


Με το καταστατικό του Πεντατίου, θα λειτουργούσε η εφηβική ομάδα (Κ17) της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα. Η οποία είναι «στον αέρα» και στα πρόθυρα της διάλυσης, μετά την αποβολή της «μεγάλης» ομάδας από τη Super league.


Οι άνθρωποι των υποδομών της ΠΑΕ είχαν δηλώσει την περασμένη Δευτέρα (31/8) στην ΕΠΣ Κέρκυρας τη συμμετοχή του ΑΟ Πεντατίου στον Νότιο Όμιλο της Β' Κατηγορίας. Όμως, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά τη διαδικασία της κλήρωσης των τοπικών διοργανώσεων, αντέδρασαν οι εκπρόσωποι ορισμένων σωματείων, οι οποίοι διαφωνούσαν στο να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα η συγκεκριμένη ομάδα. Για το λόγο αυτό και αναβλήθηκε η κλήρωση του Νοτίου Ομίλου.


Η ΕΠΣΚ ζήτησε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο θέμα. Η απάντηση που έλαβε η Ένωση ήταν πως για να μπορέσει ο ΑΟ Πεντατίου να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να συμφωνούν όλα (και τα 8) τα υπόλοιπα σωματεία του Νοτίου Ομίλου. Κι αυτό, διότι η συγκεκριμένη ομάδα δήλωσε συμμετοχή πολύ ετεροχρονισμένα (στις 31 Αυγούστου), ενώ η προθεσμία βάσει της προκήρυξης ήταν ως τις 10 Αυγούστου, με σιωπηρή παράταση δύο επιπλέον ημερών.


Έτσι, χθες Πέμπτη (3/9) το βράδυ, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, αποφάσισε να απορρίψει τη συμμετοχή του ΑΟ Πεντατίου στον Νότιο Όμιλο. Η απόφαση που πάρθηκε, υπήρξε ομόφωνη, δεδομένου ότι ορισμένες ομάδες εξέφραζαν κι εγγράφως τη διαφωνία τους για την παρουσία του συγκεκριμένου σωματείου στον Όμιλό τους.


Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΚ η κλήρωση του Νοτίου Ομίλου, με τα 8 σωματεία που δήλωσαν εμπρόθεσμα συμμετοχή. Πάντως, τόσο η Διοίκηση της Ένωσης, όσο και οι υπεύθυνοι των υποδομών της ΠΑΕ ΑΟΚ, προτίθενται να επιδιώξουν -έστω και την τελευταία στιγμή- να μεταπείσουν τα σωματεία που διαφωνούν, ώστε να δηλώσουν εγγράφως ότι αποδέχονται τη συμμετοχή του ΑΟ Πεντατίου στον Νότιο Όμιλο.


Μια άλλη λύση που εξετάζεται, είναι η ομάδα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου, εάν κι εφόσον εκεί δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από τα 9 σωματεία. Αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, διότι έχει γίνει ήδη η κλήρωση.


Κάπου εδώ, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εξής εύλογη απορία: Για ποιο λόγο, ενώ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχες αποφασίσει από τις 7 Αυγούστου να αποβάλει τον ΑΟΚ από τη Super League, δεν άρχισαν οι υπεύθυνοι των υποδομών της ΠΑΕ έγκαιρα τις διαδικασίες για να αγωνιστεί η ομάδα Κ17 στο τοπικό Πρωτάθλημα, παρά περίμεναν να το κάνουν την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, δημιουργώντας τώρα «ζήτημα» στη Β' Κατηγορία;


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
27
Νοέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb