Σε εθελούσιο υποβιβασμό ή παύση λειτουργίας οι Σιναράδες! - CorfuCorner.gr
10/07/2015

Σε εθελούσιο υποβιβασμό ή παύση λειτουργίας οι Σιναράδες!

Την προηγούμενη διετία ο ΑΟ Σιναράδων είχε εντυπωσιακή παρουσία στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, διαδραματίζοντας άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα ανακηρύχθηκε δύο φορές σε Πρωταθλήτρια της ΕΠΣΚ και κατέκτησε κι ένα Κύπελλο, έφτασε ως τα Προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και συμμετείχε δύο φορές (ανεπιτυχώς) στα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική.


Η (πολύ σύντομη) «βασιλεία» των Σιναράδων έλαβε τέλος με την ολοκλήρωση της περασμένης σαιζόν! Οι εξελίξεις στο σωματείο της Μέσης Κέρκυρας είναι ραγδαίες και πολύ δυσάρεστες το τελευταίο διάστημα, έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και εμφανίζει εικόνα διάλυσης. Και το μέλλον του φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο. Αποχώρησαν ο προπονητής και πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές (όλοι οι πρωτοκλασάτοι), αποφάσισε να απέχει από τα διοικητικά η Αλεξάνδρα Σαγιά, που ήταν από τους «κινητήριους μοχλούς» της ομάδας, ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε πρόσφατα αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να πάρει μια απόφαση, που σίγουρα θα στεναχωρήσει τους φίλους του ΑΟΣ.


Ποιά είναι αυτή η απόφαση; Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, οι Σιναράδες την καινούργια αγωνιστική περίοδο (2015-2016) δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α1' Κατηγορίας. Και οι επιλογές των ανθρώπων του συλλόγου είναι δύο. Είτε η ομάδα να λάβει μέρος στην Α' Κατηγορία (εθελούσιος υποβιβασνός), είτε να οδηγηθεί σε παύση λειτουργίας!!!


Αυτά, μας τα ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Αλαμάνος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κάναμε μια πραγματικά τεράστια υπέρβαση. Από τη Β' Κατηγορία φτάσαμε στην Α1', κατακτήσαμε τρεις τίτλος και είχαμε διακρίσεις. Παρατούσαμε τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας και τρέχαμε όλη μέρα για την ομάδα. Δεν λέω, είχαμε μεγάλες επιτυχίες, που δεν θα σβήσουν ποτέ και για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι. Όμως, ματώσαμε οικονομικά και ως άνθρωποι εξαντληθήκαμε. Δεν αντέχουμε άλλο πια», μας επισήμανε αρχικά ο κ. Αλαμάνος.


Και κατόπιν πρόσθεσε: «Το σωματείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λάβει μέρος στην Α1' Κατηγορία τη νέα αγωνιστική χρονιά. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα και ανοίξουν οι τράπεζες, περιμένουμε να πάρουμε μια χρηματική βοήθεια από κάπου που μας έχουν υποσχεθεί. Εάν την πάρουμε, θα επαρκεί για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας και θα δηλώσουμε τη συμμετοχή της στην Α' Κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε παύση λειτουργίας του σωματείου για την προσεχή περίοδο».


Ο Πρόεδρος του ΑΟ Σιναράδων μας είπε και ποιές θα είναι οι μελλοντικές κινήσεις της Διοίκησης του συλλόγου: «Θα φροντίσουμε να οργανώσουμε σωστά την Ακαδημία μας, ώστε στο μέλλον η ομάδα να μπορεί να βασίζεται σε δικό της έμψυχο υλικό. Από εκεί και πέρα, μεγάλος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το γήπεδό μας. Το 2010, επί δημαρχίας Σπύρου Κροκίδη στον Δήμο Παρελίων, αγοράστηκε στην περιοχή των Σιναράδων μια έκταση 9.600 τετραγωνικών μέτρων, η οποία παραχωρήθηκε στο σωματείο μας για να φτιάξει το δικό του σπίτι, στο χωριό του. Μέχρι σήμερα, ο χώρος αυτός είναι ανεκμετάλλευτος. Θα αναζητήσουμε κάποια χρημντοδότηση, για να τον αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποκτήσει επιτέλους η ομάδα τις δικές της αθλητικές εγκαταστάσεις, τη δική της έδρα».


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
26
Νοέμβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb