06/04/2015

Α’ ΕΠΣΚ: Η διαδικασία ανόδου και παραμονής

 

 

      • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 


Ύστερα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο Πρωτάθλημα της Α' τοπικής Κατηγορίας, ας δούμε τι ακολουθεί, με βάση την προκήρυξη της ΕΠΣ Κέρκυρας:


1. Ο ΑΠΣ Μπενίτσες ανακηρύσσεται Πρωταθλητής και προβιβάζεται απευθείας στην Α1' Κατηγορία, μαζί με τη δευτεραθλήτρια Ομόνοια Γαστουρίου, η οποία ισοβάθμησε μεν με τον Αχιλλέα Νυμφών, αλλά υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.


2. Για την ισοβαθμία που προέκυψε ανάμεσα σε Κρόνο Αργυράδων και Corfu FC, όπου τα δύο μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο έληξαν ισόπαλα, θα γίνει αγώνας κατάταξης. Ο νικητής θα καταλάβει την 5η θέση της βαθμολογίας και ο ηττημένος την 6η.


3. Στην Α' Φάση των μπαράζ ανόδου (play-offs) σχηματίζονται τα ζευγάρια 3ος - 6ος (δηλαδή Αχιλλέας Νυμφών - ηττημένος Κρόνου Αργυράδων/Corfu FC) και 4ος - 5ος (δηλαδή ΑΕ Καναλίων - νικητής Κρόνου Αργυράδων/Corfu FC). Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, στην έδρα του Αχιλλέα και των Καναλίων, δίχως παράταση και πέναλτις, και αν κερδίσουν οι γηπεδούχες ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλων αποτελεσμάτων ή νίκης των φιλοξενούμενων ομάδων, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Σε περίπτωση που στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, δηλαδή ο Αχιλλέας και υα Κανάλια. Οι νικητές αυτών των ζευγαριών θα οδηγηθούν στη Β' Φάση των play-offs.


4. Οι δύο νικήτριες ομάδες της Α' Φάσης των play-offs θα συναντηθούν στη Β' Φάση, στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, δίχως παράταση και πέναλτις, και αν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή νίκης τη; φιλοξενούμενης, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Εάν στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα ανεβεί στην Α1' Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα προβιβαστεί μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της Ένωσής μας, ο ΑΟ Σιναράδων, ανέλθει στην Γ' Εθνική.


5. Παραμένουν στην Α' Κατηγορία ο 7ος Ατρόμητος Στρογγυλής και ο 8ος Ολυμπιακός Μαντουκιού.


6. Ο ουραγός Αυγερινός Βαλανειού υποβιβάζεται απευθείας στη Β' Κατηγορία, ενώ θα υποβιβαστούν ακόμα δύο ομάδες.


7. Για την ισοβαθμία που προέκυψε ανάμεσα σε Αστέρα Μωραϊτίκων και Φαίακα Μαραθιά, όπου τα δύο μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο έληξαν ισόπαλα, θα γίνει αγώνας κατάταξης. Ο νικητής θα καταλάβει τη 12η θέση της βαθμολογίας και θα πάει στα play-out, ενώ ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στη Β' Κατηγορία.


8. Στην Α' Φάση των μπαράζ παραμονής (play-out) σχηματίζονται τα ζευγάρια: 9ος - 12ος (δηλαδή ΑΕ Φαιάκων - νικητής Αστέρα Μωραϊτίκων/Φαίακα Μαραθιά) και 10ος - 11ος (δηλαδή Αστέρας Λιαπάδων - Ποσειδώνας Αγίου Μάρκου). Το πρώτο ζευγάρι δεν θα παίξει, διότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων υπερβαίνει τους 6 βαθμούς και συγκεκριμένα είναι στους 18. Επομένως, η ΑΕ Φαιάκων παραμένει στην Α' Κατηγορία, ενώ ο 12ος (δηλαδή ο νικητής του Αστέρας Μωραϊτίκων - Φαίακας Μαραθιά) οδηγείται στη Β' Φάση των play-oyt. Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι της Α' Φάσης, μεταξύ Αστέρα Λιαπάδων - Ποσειδώνα Αγίου Μάρκου, θα παίξει κανονικά, καθότι η βαθμολογική διαφορά των ομάδων είναι εντός των 6 βαθμών και συγκεκριμένα είναι στους 4. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, στην έδρα του Αστέρα Λιαπάδων, δίχως παράταση και πέναλτις, και εάν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Σε περίπτωση που στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, δηλαδή ο Αστέρας Λιαπάδων. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παραμείνει στην Α' Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα οδηγηθεί στη Β' Φάση των play-out.


9. Στη Β' Φάση των play-out, ο ηττημένος του ζευγαριού της Α' Φάσης (Αστέρας Λιαπάδων - Ποσειδώνας Αγίου Μάρκου) θα παίξει στην έδρα του με τον νικητή του αγώνα κατάταξης μεταξύ Αστέρα Μωραϊτίκων - Φαίακα Μαραθιά. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, δίχως παράταση και πέναλτις, και εάν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Σε περίπτωση που στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παραμείνει στην Α' Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στη Β'.

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb