06/04/2015

Β’ ΕΠΣΚ: Η διαδικασία των play-offs

 

 

      • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 


Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στα Πρωταθλήματα των δύο Ομίλων της Β' τοπικής Κατηγορίας και ας δούμε τη διαδικασία προβιβασμού, όπως αυτή προβλέπεται από την προκήρυξη της ΕΠΣ Κέρκυρας:


1. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο Ομίλων, δηλαδή ο ΠΑΟΚ Άνω κορακιάνας στον Βόρειο και ο Άρης Κέρκυρας στον Νότιο, προβιβάζονται απευθείας στην Α' Κατηγορία.


2. Στην Α' Φάση των play-offs, τα σωματεία που κατέλαβαν τις θέσεις 2 και 3 του ενός Ομίλου θα σχηματίσουν χιαστί ζευγάρια με τα αντίστοιχα του άλλου Ομίλου και θα αναμετρηθούν σε δύο αγώνες. Στον Βόρειο Όμιλο ισοβάθμησαν ο Ηρακλής Σφακερών και ο Εθνικός Περουλάδων, με τον Ηρακλή να είναι εκείνος που υπερτερεί ύστερα από τις μεταξύ τους συναντήσεις στους τρεις Γύρους του Πρωταθλήματος. Επομένως, τα ζευγάρια που προκύπτουν είναι: Ηρακλής Σφακερών - ΑΟ Βασιλάτικα και Ποσειδώνας Βιταλάδων - Εθνικός Περουλάδων. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην 3η θέση του Ομίλου της.


3. Βάσει των ανωτέρω, στην Α' Φάση των play-offs οι πρώτοι αγώνες είναι ΑΟ Βασιλάτικα - Ηρακλής Σφακερών και Εθνικός Περουλάδων - Ποσειδώνας Βιταλάδων, ενώ οι επαναληπτικοί αγώνες είναι Ηρακλής Σφακερών - ΑΟ Βασιλάτικα και Ποσειδώνας Βιταλάδων - Εθνικός Περουλάδων. Εάν από τα αποτελέσματα και των δύο παιχνιδιών δεν προκύψει νικήτρια ομάδα, τότε τα εκτός έδρας γκολ κάθε ομάδας υπολογίζονται διπλά. Σε περίπτωση, όμως, που οι ομάδες πετύχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και τον εκτός έδρας αγώνα, τότε το δεύτερο ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, όπου εάν σκοράρουν οι δύο ομάδες, τότε τα γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας θα υπολογίζονται ως διπλά. Διαφορετικά, εάν δεν σημειωθεί γκολ κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί στη διαδικασία των πέναλτις.


4. Τα δύο σωματεία που θα βγουν νικητές από την Α' Φάση των play-offs, θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα, με παράταση και πέναλτις, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Η νικήτρια ομάδα θα ανέλθει στην Α' Κατηγορία, ενώ η ηττημένη θα προβιβαστεί μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της Ένωσής μας, δηλαδή ο ΑΟ Σιναράδων, επιτύχει την άνοδο στη Γ' Εθνική Κατηγορία, μέσω των αγώνων μπαράζ που θα δώσει.

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
26
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb