05/04/2015

Α1’ ΕΠΣΚ: Τι γίνεται με παραμονή, υποβιβασμό και μπαράζ

 

 

      • Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 


Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας, ας δούμε τι ισχύει, βάσει της προκήρυξης της ΕΠΣ Κέρκυρας:


1. Ο ΑΟ Σιναράδων, που τερμάτισε στην 1η θέση, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής της Ένωσής μας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και θα συμμετάσχει στη διαδικασία των μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία.


2. Παραμένουν στην Α1' Κατηγορία ο 2ος Αστέρας Πετριτή, ο 3ος ΟΦΑΜ, ο 4ος Ηρακλής Αγίων Δέκα, ο 5ος Θιναλιακός Αχαράβης, ο 6ος Όλυμπος, η 7η ΑΕ Λευκίμμης και η 8η Ολυμπιάδα Καρουσάδων. (Στην απόλυτη ισοψηφία που προκύπτει ανάμεσα σε Θιναλιακό και Όλυμπο, σε βαθμούς και γκολ στους μεταξύ τους αγώνες, υπερτερεί η ομάδα της Αχαράβης λόγω καλύτερου συνολικού συντελεστή τερμάτων στο Πρωτάθλημα).


3. Ο ουραγός ΑΟ Παξών, που κατέλαβε τη 14η θέση, και ο 13ος (και προτελευταίος) ΑΟ Κοντοκαλίου, υποβιβάζονται απευθείας στην Α' Κατηγορία.


4. Στις θέσεις των μπαράζ παραμονής (play-out) προκύπτει ισοβαθμία μεταξύ ΑΟ Κάβου και Αναγέννησης Περιβολίου, στους 34 βαθμούς. Εδώ, υπερτερεί ο Κάβος, που καταλαμβάνει την 9η θέση, διότι στα μευαξύ τους παιχνίδια κατέκτησε τέσσερεις βαθμούς έναντι ενός της Αναγέννησης, η οποία παίρνει τη 10η θέση στην τελική κατάταξη.

 

5. Στην Α' Φάση των play-out σχηματίζονται τα ζευγάρια 9ος - 12ος (δηλαδή, ΑΟ Κάβος - Οδυσσέας Αυλιωτών) και 10ος - 11ος (δηλαδή, Αναγέννηση Περιβολίου - Βολίδα). Ο αγώνας μεταξύ Κάβου - Οδυσσέα δεν θα γίνει, διότι η διαφορά των δύο ομάδων είναι άνω των 6 βαθμών και συγκεκριμένα είναι στους 8 (34 έναντι 26). Επομένως, η ομάδα του Κάβου παραμένει στην Α1' Κατηγορία δίχως αγώνες κατάταξης, ενώ εκείνη των Αυλιωτών πηγαίνει απευθείας στη Β' Φάση των play-out, με μειονέκτημα έδρας. Αντιθέτως, το ζευγάρι Αναγέννησης Περιβολίου - Βολίδας θα αναμετρηθεί κανπνικά, καθότι η βαθμολογική απόσταση των δύο ομάδων είναι εντός των 6 πόντων και συγκεκριμένα είναι στους 4 (34 με 30). Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, στην έδρα της Αναγέννηση, δίχως παράταση και πέναλτις, και αν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή νίκης του Οδυσσέα, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Σε περίπτωση που στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, δηλαδή η Αναγέννηση. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παραμείνει στην Α1' Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα οδηγηθεί στη Β' Φάση των play-out, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.


6. Στη Β' Φάση των play-out, ο ηττημένος του ζευγαριού Αναγέννησης Περιβολιου - Βολίδας θα παίξει στην έδρα του με αντίπαλο τον Οδυσσέα Αυλιωτών. Θα διεξαχθεί ένας αγώνας, δίχως παράταση και πέναλτις, και αν κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα δεν θα γίνει δεύτερος. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή νίκης του Οδυσσέα, τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι, σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς παράταση και πέναλτις. Σε περίπτωση που στα δύο αυτά ματς οι δύο ομάδες συγκεντρώσουν ίδιους βαθμούς (δηλαδή από μία νίκη ή δύο ισοπαλίες), τότε ευνοείται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο, δηλαδή η Αναγέννηση ή η Βολίδα. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παραμείνει στην Α1' Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Α'.

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
25
Μάιος
2019
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
 Δημοσκόπηση
Ποια ομάδα κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στην Α1΄Κατηγορία;
Θιναλιακός
Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ
Άλλη ομάδα
Συνεργαζόμενα sites
powered by 2pWeb