Ντροπή στον Σύνδεσμο Προπονητών Κέρκυρας, αγνόησε την καταγγελία Χρ. Γραμμένου! - CorfuCorner.gr
19/09/2021

Ντροπή στον Σύνδεσμο Προπονητών Κέρκυρας, αγνόησε την καταγγελία Χρ. Γραμμένου!

Δεν φτάνει που η δράση τους είναι μηδενική, δεν φτάνει που αδυνατούν να παρέμβουν στα «κακώς κείμενα» του κλάδου τους, δεν φτάνει που δεν μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα των μελών τους, δεν φτάνει που αδιαφορούν να διοργανώσουν Σχολές εκπαίδευσης, αλλά κοροϊδεύουν κι από πάνω!


Ο λόγος, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, το οποίο «πέταξε στα σκουπίδια» την καταγγελία του επαγγελματία και πιστοποιημένου Κερκυραίου δημοσιογράφου Χρήστου Γραμμμένου, σχετικά με τις αλλεπάλληλες (μέσω Facebook) εις βάρος του υβριστικές, προσβλητικές, συκοφαντικές και ρατσιστικές αναρτήσεις και σχόλια του Αθηναίου τεχνικού, κ. Ιωάννη Σφακιανάκη, που τυγχάνει μέλος του Σ.Π.Π.Κ.


Η έγγραφη αναφορά του Χρήστου Γραμμένου, εστάλη στον Σύνδεσμο Προπονητών στις 25/2/2021 . Εκείνες τις μέρες, τόσο ο Πρόεδρος του Σ.Π.Π.Κ., Σάββας Σιδερόπουλος, όσο και ο Γραμματέας, Χαράλαμπος Αρβανιτάκης, καθώς και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Καλούδης, διαβεβαίωναν τον αθλητικογράφο ότι η υπόθεση θα συζητηθεί στο Δ.Σ. και ο Σύνδεσμος θα πάρει επίσημη θέση, ενώ θα κινηθούν και οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του καταγγελλομένου προπονητή.

 

Ο καιρός περνούσε, όμως δεν φαινόταν... φως στο τούνελ! Τόσο ο κ. Σιδερόπουλος (κυρίως αυτός), όσο και ο κ. Καλούδης, καθησύχαζαν τον Χρήστο Γραμμένο ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Π.Π.Κ., στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της. Ωστόσο, παρόλο που γινόταν συνεδριάσεις του Συμβουλίου, το συγκεκριμένο ζήτημα έμενε... στην απ' έξω!


Και φτάνουμε στην προηγούμενη Κυριακή (12/9), όπου ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον κ. Σάββα Σιδερόπουλο και για πολλοστή φορά τον ρώτησε τι μέλλει γενέσθαι με την καταγγελία του, ενώ του εξέφρασε και την εκτίμησή του ότι κάποιοι από τον Σύνδεσμο προσπαθούν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση. Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Π.Κ. ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και πως το Δ.Σ. θ' ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και θα το παραπέμψει στο πειθαρχικό όργανο για τα περαιτέρω. Όμως, όταν μετά από τέσσερις μέρες (δηλαδή την περασμένη Πέμπτη) ο αθλητικογράφος ξαναμίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σιδερόπουλο, ο τελευταίος του είπε με περίσσιο θράσος του είπε ότι «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον τροχονόμο, από εδώ και πέρα κάνε ό,τι νομίζεις καλύτερο για σένα»!!!


Με λίγα λόγια, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας αγνόησε την επώνυμη αναφορά, παρέχοντας σκανδαλώδη προστασία στο καταγγελλόμενο μέλος του. Τι αποδείχθηκε; Πρώτον, ότι οι διοικούντες τον Σ.Π.Π.Κ. επί επτά ολόκληρους μήνες είχαν στο «περίμενε» κι ενέπαιζαν έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Και δεύτερον, ότι επαληθεύτηκαν πανηγυρικά οι υποψίες του δημοσιογράφου περί συγκάλυψης της υπόθεσης. Ντροπή και πάλι ντροπή!

 


Πέραν του ηθικού κομματιού, πάντως, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας ενδεχομένως να παραβίασε και τον Κανονισμόςτης Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου, της οποίας τυγχάνει μέλος. Διότι στο άρθρο 9, παράγραφος 4 του Καταστατικού της Π.Ε.Π.Π., διώκεται πειθαρχικά «i/. η λόγω ή έργω υβριστική, απρεπής, ανάρμοστη ή εν γένει απάδουσα προς τα χρηστά αθλητικά ήθη συμπεριφορά προς τα μέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης των ΠΕΠΠ, των Συνδέσμων Προπονητών, της ΕΠΟ, των ΕΠΣ, της Διαιτησίας, των προπονητών μελών μεταξύ τους και του ποδοσφαίρου εν γένει, ως και η προφορική ή γραπτή διατύπωση δυσμενών κρίσεων, στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των ανωτέρω προσώπων».


Κύριοι του Συνδέσμου, στην προκειμένη περίπτωση σας αναφέρθηκε η διατύπωση δυσμενών κρίσεων , στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στις οποίες υπέπεσε ο προπονητής - μέλος σας. Εδώ δεν το βλέπετε πως έχουμε κατάφορη υβριστική, απρεπή, ανάρμοστη ή εν γένει απάδουσα προς τα χρηστά αθλητικά ήθη συμπεριφορά; Γιατί, λοιπόν, δεν πράξατε το καθήκον σας, όπως επιτάσσει το Καταστατικό της Ένωσης στην οποία ανήκει ο Σ.Π.Π.Κ.; Γιατί επιδεικνύετε τέτοια απαράδεκτη στάση; Γιατί «νίπτετε τας χείρας σας»; Μήπως φοβηθήκατε οτι αν  παίρνατε θέση, δεν θα σας ξαναφιλοξενήσουν στο ενωσιακό γήπεδο;

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb