Καταργήστε το πανηγυράκι των Ενώσεων! - CorfuCorner.gr
17/09/2021

Καταργήστε το πανηγυράκι των Ενώσεων!

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε το άγριο επεισόδιο μεταξύ νεαρών ποδοσφαιριστών, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (12/9) στο Αργοστόλι, στο περιθώριο του 5ου Τουρνουά Ιονίων Νήσων, στο οποίο συμμετείχε και η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Κέρκυρας.


Τι συνέβη εκεί; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μερικοί μικροί παίκτες της ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης «τουλούμιασαν» στο ξύλο έναν πιτσιρικά της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, τον Αλέξανδρο Μπούζι, που βόλταρε με συναθλητές του, προξενώντας του σοβαρότατες σωματικές βλάβες και στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, με αεροδιακομιδή. Όπως γράφτηκε, οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας είχαν ταξιδέψει στο Αργοστόλι δίχως την συνοδεία κάποιου ανθρώπου της Ένωσης, για να τους προσέχει (άρα την επιμέλειά τους είχε ο προπονητής, ο οποίος επέδειξε πλήρη αμέλεια στα εξωαγωνιστικά καθήκοντά του ), ενώ εικάζεται ότι το θύμα ενδεχομένως, να μην έπρεπε να μετάσχει στην αποστολή της ομάδας του, διότι δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στην Μικτή Ομάδα, επειδή είναι αλβανικής καταγωγής.


Το θλιβερό αυτό περιστατικό, κάποιες από τις συμμετέχουσες Ενώσεις προσπάθησαν να το «θάψουν» και να το «κουκουλώσουν», ώστε να μην δυσφημιστεί το... πάρτι τους, το οποίο -σημειωτέον- χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αλλά ακόμη και η ίδια η ΠΙΝ το αποκρύπτει! Είδατε πουθενά καμία ανακοίνωση που να καταδικάζει το πολύ δυσάρεστο γεγονός; Πάλι καλά που υπάρχουν και τα διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία «έβγαλαν» και ανέδειξαν το θέμα, ειδάλλως θα είχαμε... μαύρα μεσάνυχτα! Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είχαν αποκρύψει το συμβάν...


Το προαναφερόμενο επεισόδιο, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει και στην Κέρκυρα, καθότι φέτος ήταν η σειρά της ΕΠΣΚ να διοργανώσει το Τουρνουά, το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους τελικά «ξαναδόθηκε» στην ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης.


Στο Αργοστόλι, παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος της κερκυραϊκής Ένωσης, Γιώργος Κουλόπουλος και ο Β' Αντιπρόεδρος, Κώστας Σουλάνης. Κύριοι Γιωργάκη και Κωστάκη, μας συγχωρείτε για την ενόχληση, αλλά λύστε μας την εξής απορία: Χαμπάρι δεν πήρατε για το περιστατικό; Εσείς που είστε... λαλίστατοι στο Facebook, γιατί δεν πήρατε θέση, παρά το κάνατε... τουμπεκί ψιλοκομμένο; Μόνο όταν σας συμφέρει «μιλάτε»;


Προς πάσα κατεύθυνση, θα θέλαμε να απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα: Πώς είναι δυνατόν, ανήλικοι αθλητές, να ταξιδεύουν ασυνόδευτοι από νησί σε νησί και να τίθενται σε μεγάλοι κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και η ζωή τους; Πώς γίνεται να υπάρχει τόση προχειρότητα από τους διοργανωτές, ώστε να μην επιβλέπονται οι αποστολές των ομάδων; Πώς επιτρέπεται να περιλαμβάνονται σε κάποιες αποστολές αλλοδαποί ποδοσφαιριστές, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Μικτές; Γιατί οι Ενώσεις κάνουν... ομερτά; Για ποιο λόγο, εν καιρώ πανδημίας, γίνονται τέτοιου είδους ανεπίσημες αθλητικές εκδηλώσεις, δίχως την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας και προστασίας, όπως αποδείχθηκε στην προκειμένη περίπτωση; Γιατί φέτος η συγκεκριμένη διοργάνωση έγινε κανονικά, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή είχε ματαιωθεί, παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα ήταν πολύ λιγότερα;


Το Τουρνουά Ποδοοσφαίρου Ιονίων Νήσων ξεκίνησε στο τέλος καλοκαιριού του 2016, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Παναγιώτη Ποζίδη. Η... έμπνευση του τέως Προέδρου της ΕΠΣΚ, μάλλον αποδεικνύεται ατυχής, αν λάβουμε υπόψη τα προ μερικών ημερών άθλια γεγονότα. Άπαντες επέδειξαν προκλητική ανευθυνότητα! Η εκδήλωση υποτίθεται πως διεξάγεται για την σύσφιξη των σχέσεων των επτανησιακών Ενώσεων, όμως εδώ είχαμε ξυλοδαρμό και το σακάτεμα ενός παιδιού!


Ποια είναι, λοιπόν, η δική μας πρόταση; Ότι αυτό το... πανηγυράκι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να καταργηθεί! Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους διοργανώσεις, την στιγμή που τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν είτε για να φτιαχτούν κάποιοι δρόμοι, είτε για να διορθωθεί ο δημόσιος φωτισμός, είτε για να βελτιωθούν τα γήπεδα, είτε για να ενισχυθούν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία.

• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb