Σοκάρει η τρισάθλια εικόνα του Δημοτικού… εκτρώματος Κοντοκαλίου! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) - CorfuCorner.gr
17/09/2021

Σοκάρει η τρισάθλια εικόνα του Δημοτικού… εκτρώματος Κοντοκαλίου! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μπορεί να είμαστε στην πολιτισμένη (υποτίθεται) Κέρκυρα του 2021, ωστόσο κάνοντας κανείς μια... περατζάδα από το Δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου, θα σχηματίσει την εντύπωση πως βρίσκεται σε κάποια τριτοκοσμική περιοχή, στη δεκαετία του '50.


Η εικόνα που παρουσιάζει η εν λόγω αθλητική υποδομή, δεν είναι απλά απαράδεκτη. Είναι οικτρή, τρισάθλια και σοκαριστική! Ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, οι πάγκοι των ομάδων είναι κατεστραμμένοι, τα γκολπόστ είναι άβαφτα και τα δίχτυα των τερμάτων κατατρυπημένα, από τους τέσσερεις προβολείς λειτουργούν μόνον οι δύο, ενώ τα αποδυτήρια είναι «σφραγισμένα», με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να κάνουν ντους και ν' αναγκάζονται ν' αλλάζουν ρούχα είτε στους πάγκους(εκτεθειμένοι στην κοινή θέα), είτε στα αυτοκίνητά τους. Απίστευτα πράγματα!


Υποτίθεται ότι σε μερικές εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά η εν λόγω αθλητική εγκατάσταση μόνο από ανθρώπους δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί! Στο γήπεδο φιλοξενούνται ο ΑΟ Κοντοκαλίου και η Ακαδημία του, ο Ατρόμητος Άφρας και ο Κεραυνός Ποταμού, οι οποίοι κυριολεκτικά... κλαίνε την μοίρα τους!


Ποιος ευθύνεται, όμως, γι' αυτό το κατάντημα; Κατά πρώτο λόγο, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και ο αρμόδιος δημοτικός Οργανισμός, ο ΣΥΠΑΠ. Κατά δεύτερο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατά τρίτο η ΕΠΣ Κέρκυρας. Ο καθένας από την πλευρά του θα μπορούσε (και θα έπρεπε) είτε να ενεργήσει, είτε να πιέσει για την επίλυση του προβλήματος. Άπαντες, όμως, έχουν επιδείξει από «επιδερμικό» ενδιαφέρον (έτσι, για τα μάτια του κόσμου), μέχρι γαϊδουρινή αναισθησία!


Την περασμένη Δευτέρα (13/9), πάντως, κάτι πήγε να «κινηθεί», δίχως ωστόσο θετικά αποτελέσματα ως την παρούσα χρονική στιγμή. Αρχικά, το γήπεδο του Κοντοκαλίου επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΚ, Γιώργος Νάος και Χριστόδουλος Κούρκουλος αντίστοιχα, οι οποίοι έκαναν αυτοψία και άκουσαν τα δικαιολογημένα παράπονα του Προέδρου του Ατρομήτου Άφρας, Βασίλη Ζώτου και του ομολόγου του στον Κεραυνό Ποταμού, Νίκου Μάνδηλα. Ακολούθως, οι κ.κ. Ζώτος και Μάνδηλας, μαζί με τον Πρόεδρο του ΑΟ Κοντοκαλίου, Στέφανο Παππά και τον γιό του, Τάσο Παππά (γενικός αρχηγός του σωματείου), επισκέφθηκαν τον ΣΥΠΑΠ και κουβέντιασαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Σπύρο Μωραΐτη και τον μηχανικό, Σπύρο Σουρβίνο. Όπως καταγγέλθηκε στο CORFUCORNER.GR, οι ιθύνοντες του δημοτικού φορέα όχι μόνο δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις, αλλά (άκουσον, άκουσον) ζήτησαν από τους εκπροσώπους των τριών ομάδων να αναλάβουν εκείνοι την φύλαξη των ... ισοπεδωμένων εγκαταστάσεων και να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό (συμβολικό για φέτος, κανονικό από του χρόνου) για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας. Ήμαρτον!!!


Κύριοι του ΣΥΠΑΠ, είστε σοβαροί; Το γνωρίζετε ότι τα μέλη των συλλόγων αυτών, τα τελευταία χρόνια καθαρίζουν μόνα τους το γήπεδο και προσπαθούν με δικά τους χρήματα να βελτιώσουν τα... κακώς κείμενα; Αφουγκραστείτε, λοιπόν, την αγωνία τους και μην τους κουνάτε το δάχτυλο. Συνταχθείτε στο πλευρό τους και μην έχετε παράλογες απαιτήσεις. Με λίγα λόγια, κάντε επιτέλους το καθήκον σας!


Συμπερασματικά, το Δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου δεν είναι απλά παραμελημένο. Είναι παντελώς παρατημένο! Η κατάστασή του είναι θλιβερή και η εικόνα του αποκαρδιωτική! Η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή ντροπιάζει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό! Κύριοι... ανευθυνο-υπεύθυνοι, πούντα επιτέλους τα βελτιωτικά έργα που έχετε εξαγγείλει;


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 


(Η ιστοσελίδα μας παραθέτει παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την σημερινή μορφή του... εκτρώματος που λέγεται «γήπεδο Κοντοκαλίου»):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Σάββατο
23
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb