Καταγγελία Χρ. Γραμμένου κατά υπαλλήλου της Περιφέρειας - CorfuCorner.gr
10/09/2021

Καταγγελία Χρ. Γραμμένου κατά υπαλλήλου της Περιφέρειας

Σε έντονη διαμαρτυρία εναντίον της υπαλλήλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ελπίδας Ρίκου, προχώρησε ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του CORFUCORNER.GR, Χρήστος Γραμμένος, με αφορμή την ανάρμοστη και ανάγωγη συμπεριφορά της συγκεκριμένης κυρίας προς το πρόσωπο του αθλητικογράφου, όταν εκείνος επικοινώνησε μαζί της για να τον ενημερώσει για ένα θέμα αθλητικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για ην ιστοσελίδα.


Η γραπτή αναφορά κατατέθηκε στην γραμματεία της Π.Ι.Ν., την Τρίτη 31 Αυγούστου και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 156. Παραθέτουμε το κείμενο:

«Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Υπόψιν: Περιφερειάρχη κας Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου
Κοινοποίηση: Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού & Νεολαίας, κο Ιωάννη Αρμενιάκο

Κέρκυρα, 31/8/2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ κας ΕΛΠΙΔΑΣ ΡΙΚΟΥ

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη, αξιότιμε κύριε Εντεταλμένε Σύμβουλε.

Ονομάζομαι Χρήστος Γραμμένος και είμαι επαγγελματίας συντάκτης, στο αθλητικό ρεπορτάζ. Υπηρετώ επί 32 χρόνια το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, με απόλυτη συνέπεια, σύνεση και αφοσίωση, ενώ από το 2002 τυγχάνω τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. (Σας επισυνάπτω φωτοαντίγραφο της ταυτότητας του Π.Σ.Α.Τ.). Έχω συνεργαστεί με δεκάδες Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κερκυραϊκά και μη, όντας σήμερα ιδιοκτήτης της αθλητικής ιστοσελίδας CORFUCORNER.GR.

 

Επιπλέον, τυγχάνω Α.Μ.Ε.Α., εξαιτίας των επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, που πάσχω από την εφηβική μου ηλικία. Το 2016 πιστοποιήθηκα με ποσοστό αναπηρίας 99%, λόγω τυφλότητας. (Σας επισυνάπτω την απόφαση Κ.Ε.Π.Α.).

 

Μέσω της παρούσης, επιθυμώ να σας ενημερώσω σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό μου, από πλευράς της υπαλλήλου της Π.Ι.Ν., κυρίας Ελπίδας Ρίκου, υπεύθυνης του Τμήματος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Τουρισμού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26/8/2021 επικοινώνησα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να πληροφορηθώ για το ποια ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Κέρκυρας έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ κι έχουν αποκτήσει ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτως ώστε να «ανεβάσω» σχετικό άρθρο στο site μου, προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού. Μία κυρία με την οποία μίλησα, με παρέπεμψε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, λέγοντάς μου πως εκεί πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω τις πληροφορίες που ήθελα.

 

Κατά τις 12:45, τηλεφώνησα στην Π.Ι.Ν., όπου μια ευγενέστατη κυρία (το επώνυμό της είναι Τικου, αν δεν απατώμαι) μου είπε να μιλήσω με την κυρία Ελπίδα Ρίκου, στον αριθμό 26613-62331. Κάλεσα στο συγκεκριμένο νούμερο, αλλά εξαρχής η κυρία Ρίκου ήταν νευρική και απότομη. Αφού της συστήθηκα με κάθε ευπρέπεια και σεβασμό, της ανέφερα ότι η ΓΓΑ με παρέπεμψε σ' εκείνη και της ζήτησα να με ενημερώσει (εφόσον της είναι εφικτό) για τα ονόματα των κερκυραϊκών σωματείων που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο. Τότε, προς μεγάλη μου έκπληξη και δίχως να αντιληφθώ την αιτία, η κυρία Ρίκου «εξεράγη» και μιλώντας μου σε πολύ έντονο ύφος, αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει. Όταν της είπα πως θα καταγγείλω στην κυρία Περιφερειάρχη την ανοίκεια και απρεπή στάση της, μου είπε να κάνω ό,τι θέλω και πως δεν την νοιάζει. Εκνευρίστηκα και της έκλεισα το τηλέφωνο.

 

Κατόπιν, επικοινώνησα με τον κύριο Ιωάννη Αρμενιάκο, που εκείνη την ώρα επέστρεφε από επίσκεψη στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη. Του συστήθηκα και τον ενημέρωσα για το περιστατικό, ενώ (προς τιμήν του) το μεσημέρι της αμέσως επόμενης μέρας (Παρασκευή 27/8/2021) μου τηλεφώνησε και μου έδωσε τις πληροφορίες που ζητούσα, αναφορικά με τα αθλητικά σωματεία. Γι' αυτό, επιθυμώ να του εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου.

 

Κυρία Περιφερειάρχη, κύριε Εντεταλμένε Σύμβουλε, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος και να με κρατήσετε ενήμερο για τις τυχόν ενέργειες και αποφάσεις σας. Θεωρώ πως το προσβλητικό προς το άτομό μου φέρσιμο της κυρίας Ρίκου δεν επιτρέπεται να περάσει απαρατήρητο, συν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αν μη τι άλλο εκθέτουν την Π.Ι.Ν., κατά την ταπεινή μου άποψη.

 

Με εκτίμηση,

 

Χρήστος Γραμμένος
Δημοσιογράφος»

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Οκτώβριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν:

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

+29
°
C
+29°
+18°
Κέρκυρα
Παρασκευή, 21
Πέμπτη
+29° +18°
Σάββατο
+21° +12°
Κυριακή
+25° +14°
Δευτέρα
+28° +17°
Τρίτη
+25° +17°
Τετάρτη
+29° +17°
Πρόγνωση για 7 μέρες
powered by 2pWeb