Επιστολή σωματείων και Ακαδημιών για επιστροφή σε προπονήσεις - CorfuCorner.gr
07/04/2021

Επιστολή σωματείων και Ακαδημιών για επιστροφή σε προπονήσεις

Επιτροπή η οποία αποτελείται από παράγοντες, προπονητές και σωματεία του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και υπεύθυνους Ακαδημιών ποδοσφαίρου, απέστειλε επιστολή τόσο στον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, όσο και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως επίσης και στην ΕΠΟ, ζητώντας την άμεση επανεκκίνηση των προπονήσεων.


Ως γνωστόν, ο τοπικός αθλητισμός δεν έχει ξαναξεκινήσει, μετά από υπόδειξη των λοιμοξιολόγων και κατ επέκταση της Κυβέρνησης, διότι θεωρούν ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού, , παρότι ήδη «παίζουν» οι μεγάλες Κατηγορίες και επανέρχονται και άλλες!


Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την τηλεδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ Λευτέρη Αυγενάκη και των ιδίων παραγόντων και που ο πρώτος τους απέκλεισε την επαννεκίνηση στο τοπικό ,πετώντας... το μπαλάκι των ευθυνών στους ειδικούς επιστήμονες, ενώ παράλληλα άφησε μια ...χαραμάδα φωτός για τις Ακαδημίες, εντούτοις οι εκπρόσωποι των συλλόγων κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, συντάσσοντας και αποστέλλοντας το παρακάτω κείμενο :

 «Eδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χιλιάδες αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παιδιά από τις ακαδημίες απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα με κίνδυνο τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Στερούνται το δικαίωμα στην άθληση με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, να παλεύουν για ένα κοινό σκοπό αλλά και να αναπτύσσουν τις σωματικές τους ικανότητες.

Για όσο διάστημα λειτούργησαν τα σωματεία αποδείχτηκε ότι υπάρχει πειθαρχία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε, που δεν θέλουμε να κολλήσουμε τις συνανθρώπους μας. Εμείς είμαστε που έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα την ατομική ευθύνη που ζητάει η κυβέρνηση. Αυτό που δεν έχουμε δει καθόλου είναι η κρατική ευθύνη.


Ακούμε την κυβέρνηση ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που όλες οι ακαδημίες είναι κλειστές, τη στιγμή που λειτουργεί μόνο η «βιτρίνα» του αθλητισμού, και που βάσει επίσημων στοιχείων έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40788 τεστ στον ενεργό επαγγελματικό ή μη αθλητισμό και μόλις 168 βρέθηκαν θετικά, διασκορπισμένα από τον περασμένο Μάιο. Δικαιολογημένα είδαμε την αντίδραση των αθλητών σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα, όσο αυστηρά και να είναι, για αυτό τώρα αιτούμαστε την επανέναρξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε αθλήματος με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους αθλητές και προπονητές με ευθύνη του κράτους».

 

• Οι αθλητές και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Θιναλιακού, εύχονται από καρδιάς σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα και πάνω από όλα με υγεία. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα Κ8 (Μπαμπίνι), Κ10 (Προτζούνιορ), Κ12 (Τζούνιορ), Κ14 (Προπαίδες) και Κ16 (Παίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6972 65 52 83 (Γιώργος Κοντάλιπος) και 6949 59 79 72 (Μιχάλης Ψαρράς).


•Θερμές ευχές για καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα από το Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΝΤΩΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Αναλαμβάνει ανανεώσεις αδειών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς και μεταβιβάσεις οχημάτων και κατάθεση πινακίδων. Βρίσκεται στην Αθανασίου Πολίτη 4, έναντι της παλιάς στάσης Γκίκα.Τηλέφωνο: 26610-30077.

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
19
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb