Σχεδόν «πάτωσε» στις εκλογές της ΕΠΟ ο εκλεκτός της ΕΠΣΚ, Άγγελος Χαριστέας - CorfuCorner.gr
27/03/2021

Σχεδόν «πάτωσε» στις εκλογές της ΕΠΟ ο εκλεκτός της ΕΠΣΚ, Άγγελος Χαριστέας

Μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, διενεργήθηκαν σήμερα Σάββατο (27/3) οι αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη (όπως άλλωστε αναμενόταν) να εκλέγεται σχεδόν παμψηφεί στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γραμμένο.


Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, αλλά κι Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ήταν τελικά ο μοναδικός διεκδικητής του προεδρικού θώκου, καθώς λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Κωνσταντίνος Νίκας ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Ζαγοράκης ψηφίστηκε από τους 66 εκ των 68 εκλεκτόρων, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Κέρκυρας, ενώ απείχε η ΕΠΣ Σάμου.


Από κερκυραϊκής πλευράς, ψήφισε ο Παναγιώτης Ποζίδης, ο οποίος -όπως έχει γίνει γνωστό- αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης, δίνοντας το... δαχτυλίδι στον Γιώργο Κουλόπουλο για να ηγηθεί της παράταξής τους, ενόψει των επερχόμενων αρχαιρεσιών της ΕΠΣΚ.


Και μπορεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης να αναδείχθηκε πανηγυρικά νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ, έχοντας την στήριξη όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά και του «Big Four» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), εν τούτοις οι πρώην διεθνείς παίκτες που είχε «κατεβάσει» για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, «πάτωσαν» σε ψήφους και δεν εξελέγησαν, επομένως «κάηκαν»! Αναφερόμαστε στους Άγγελο Χαριστέα, Δημήτρη Παπαδόπουλο,Παντελή Καφέ και Γιώργο Ανατολάκη, ενώ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης πρόλαβε να αποσύρει την υποψηφιότητά του την παραμονή των εκλογών, διαισθανόμενος προφανώς το «ναυάγιο»! Πάντως, δεν αποκλείεται οι βετεράνοι να αξιοποιηθούν μελλοντικά από την Διοίκηση σε κάποια άλλα πόστα της Ομοσπονδίας.


Ειδικά όσον αφορά τον Χαριστέα, που προτάθηκε από την ΕΠΣ Κέρκυρας ως υποψήφιος για την Ε.Ε., κατετάγη προτελευταίος σε ψήφους. Ο τέως Σερραίος επιθετικός απέσπασε μόλις 14 προτιμήσεις, με τους υποψηφίους να είναι συνολικά 17 και τους εκλέκτορες 68, όπως προαναφέραμε. Μεταξύ των λιγοστών που τον ψήφισαν, ήταν φυσικά και ο Ποζίδης.


Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλεχτήκαν οι «παλιοί», που υποστηρίζονταν από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Κατ' ουσίαν, δηλαδή, μόνον ο Πρόεδρος άλλαξε στην διοργανώτρια αρχή, αποτελώντας μια... οικουμενική επιλογή.


Έτσι, τις 11 θέσεις στην Ε.Ε. της ΕΠΟ καταλαμβάνουν οι:
Στέργιος Αντωνίου, με 63 ψήφους
Παναγιώτης Δημητρίου, με 59 ψήφους
Γιώργος Χατζησαρόγλου, με 54 ψήφους
Πάνος Γαβριηλίδης, με 53 ψήφους
Δημοσθένης Κουπτσίδης, με 52 ψήφους
Δημήτρης Μπουχλαριώτης, με 51 ψήφους
Λεωνίδας Θωναΐδης, με 50 ψήφ0υς
Τάκης Παπαχρήστος, με 50 ψήφους
Κλέαρχος Τζαφέρης, με 50 ψήφους
Κυριάκος Φύτρας, με 48 ψήφους
Άγγελος Δανιήλ, με 47 ψήφους


Αντιθέτως, δεν εκλέδοονται οι:
Βίκυ Δημητρακοπούλου, με 16 ψήφοιυς
Δημήτρης Παπαδόπουλος, με 15 ψήφρους
Γιώργος Ανατολάκης, με 14 ψήφοιυς
Άγγελος Χαριστ6έας, με 14 ψήφους
Παντελής Καφές, με 13 ψήφους
Κώστας Κωνσταντινίδης, με 13 ψήφους


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
19
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb