ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η διαδικασία ολοκλήρωσης των Πρωταθλημάτων - CorfuCorner.gr
25/02/2021

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η διαδικασία ολοκλήρωσης των Πρωταθλημάτων

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (27-28/2) επαναρχίζουν μετά από διακοπή 4 μηνών, τα Πρωταθλήματα της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

 

Στο Δ.Σ. της ΟΧΕ , σύμφωνα με πληροφορίες, πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις, έπειτα και τις θέσεις που διατύπωσαν τα σωματεία, στις τηλεδιασκέψεις που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή (21/2) και την Δευτέρα (22/2).

 

Κοινή άποψη όλων, ήταν πως οι αγώνες θα πρέπει να μειωθούν, ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία προτίθεται να αλλάξει τις προκηρύξεις των δύο προαναφερομένων Κατηγοριών, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, που βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις, με πλειοψηφία 3/4. Η μείωση των παιχνιδιών θα γίνει στη Β' φάση των δύο Κατηγοριών, όπου θα υπάρχουν αλλαγές στα πλέι οφ, ενώ θα καταργηθούν τα πλέι άουτ και δεν θα υπάρξει υποβιβασμός. Εξάλλου, η επανέναρξη της Α2 Ανδρών και Γυναικών, φαντάζει πλέον ... όνειρο θερινής νυκτός!

Εκτός από τους εγχώριους τίτλους ,λοιπόν, ενδιαφέρον θα υπάρξει και για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικά από την στιγμή που οι σύλλογοι από την φετινή σεζόν λαμβάνουν χρήματα από την ΕΗF, για την συμμετοχή τους σε αυτές!


Όσον αφορά τις ανδρικές ομάδες της Α1 Handball Premier όπου υπάρχει και κερκυραϊκή παρουσία(Φαίακας), προβλέπεται να ολοκληρωθεί προβλέπεται η Α' φάση του Πρωταθλήματος με την διεξαγωγή του Β' Γύρου (7 αγωνιστικές) στους δύο Ομίλους. Στην Β' φάση, θα συνεχίσουν μόνο οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο (και όχι 4, όπως ήταν αρχικά). Μετά το μίνι πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί (6 αγωνιστικές) οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, θα παίξουν στον Τελικό στις 3 νίκες. Οι ομάδες θα «μεταφέρουν» μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν με τις ομάδες του Ομίλου τους και δεν θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους.


Να επισημανθεί, τέλος, πως η διοργανώτρια Αρχή αποφάσισε να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας, παρατηρητών και κριτών κατά 20%, με την σύμφωνη γνώμη τόσο της ΚΕΔ και του Συνδέσμου Διαιτητών, όσο και των Κριτών, καθώς οι τελευταίοι κατανοούν πλήρως την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σωματεία, ενώ η ΟΧΕ αναλαμβάνει επίσης την δαπάνη των τεστ για τον κορωνοϊό στα προαναφερόμενα πρόσωπα μέχρι να τελειώσουν οι αγωνιστικές.

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
19
Απρίλιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb