Ξαναρχίζουν οι αγώνες στο χάντμπολ, επανεκκίνηση και της Γ΄ Εθνικής - CorfuCorner.gr
19/02/2021

Ξαναρχίζουν οι αγώνες στο χάντμπολ, επανεκκίνηση και της Γ΄ Εθνικής

Κοντά στην επανέναρξη βρίσκονται τόσο η Γ' Εθνική, όσο και η Α2 μπάσκετ Ανδρών, αφού η Υγειονομική Επιτροπή είναι θετική στο να ανάψει «πράσινο φως» στην έναρξη προπονήσεων στις συγκεκριμένες κατηγορίες, με αυστηρά όμως πρωτόκολλα.


Έτσι, λοιπόν, από την επόμενη βδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσουν αρχικά προπονήσεις εκτός από τις δύο κατηγορίες που αναφέραμε και σε Ποδόσφαιρο Σάλας αλλά και στην Α' Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου, ενώ υπό προϋποθέσεις θα γίνει και επιστροφή στα κολυμβητήρια.


Παράλληλα υπάρχει θετική εισήγηση για επανέναρξη των Πρωταθλημάτων σε Α1 μπάσκετ γυναικών, Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και σε Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών.


Επομένως, τα ... μαντάτα είναι πολύ ευχάριστα για 4 κερκυραϊκές ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών και συγκεκριμένα για τον Φαίακα στο χάντμπολ, και τους ΟΦΑΜ, ΑΕ Λευκίμμης και ΑΟ Κασσιόπη στο ποδόσφαιρο.

 


Ας δούμε την ενημέρωση της Γ.Γ.Α

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα:


• Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

- Α1 μπάσκετ Γυναικών,

- Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

- Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.


• Την έναρξη των προπονήσεων στα Πρωταθλήματα:

- Α' Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

- Γ' Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

- Α2 μπάσκετ Ανδρών

- Α' Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.


• Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

- αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

- υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

- άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.


• Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας».

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
5
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων, Κώνων

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb