Με ηλεκτρονική ψήφο οι εκλογές στις Ομοσπονδίες και στις Ενώσεις ! - CorfuCorner.gr
16/02/2021

Με ηλεκτρονική ψήφο οι εκλογές στις Ομοσπονδίες και στις Ενώσεις !

Έκανε την έκπληξη το Υφυπουργείο Αθλητισμού! Σε νομοσχέδιο που αφορά στο μισθολόγιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη 17/02, περνά τροπολογία για την ηλεκτρονική ψήφο στις εκλογές όλων των ομοσπονδιών, σε περίπτωση ( όπως είναι πιθανό) που τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας θα παραμείνουν και τον Μάρτιο.

 


Μέχρι τις 31 Μαρτίου όλες οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις, , είναι υποχρεωμένες να κάνουν εκλογές. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ,τότε οι διοικήσεις τους εκπίπτουν, καθώς δεν πρόκειται επ ουδενί να παραταθούν οι θητείες τους, ενώ. η ΕΠΟ έχει ορίσει τις αρχαιρεσίες της για τις 19 Μαρτίου.

 

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με την προαναφερόμενη ρύθμιση, που θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη στη Βουλή, σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, περί χρήσης Μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών Ομοσπονδιών και Ενώσεων:


«Ψηφίζουμε αύριο στη Βουλή διάταξη που δίνει την δυνατότητα για διεξαγωγή εκλογών Ομοσπονδιών και με τη χρήση της αξιόπιστης Ψηφιακής Κάλπης"Ζεύς", του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.Ο Αθλητισμός στην εποχή των Μέσων Πληροφορίας & Επικοινωνίας».Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
-Εισάγεται η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας Ενημέρωσης, ως δυνατότητα διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για τις αρχαιρεσίες των οριζόμενων Αθλητικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών.


-Παρατείνονται, από τη λήξη τους και μέχρι την 30ή.6.2021 οι θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου αθλητικής ένωσης, κλπ.


Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι να καλυφθεί το κενό διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας η θητεία της ολομέλειας διοίκησης λήγει εντός Φεβρουαρίου 2021.


Αναλυτικά όσα αναφέρει το Άρθρο 1 της σχετικής διάταξης:Χρήση μέσων Τ.Π.Ε για τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σε αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες - Παράταση θητειών καταστατικών οργάνων αθλητικών ενώσεων


1. Οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, δύναται να διεξάγονται και με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε) με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχών των μελών τους. Όλες οι ψηφοφορίες επί των επιμέρους θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων, διεξάγονται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη Ζευς» της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε.Α.Ε). Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον με πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, εκτός αν από το οικείο καταστατικό προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία, οπότε εφαρμόζεται η καταστατική πρόβλεψη.

 

2. Κατά παρέκλιση της παρ.4 του άρθρου 5 και της παρ.5 του άρθρου 14 του ν. 2725/1999 (Α' 121) οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με τη χρήση μελών Τ.Π.Ε, σύμφωνα με την παρ.1, διεξάγονται ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από δικηγόρους της οποιάς προεδρεύει υποχρεωτικά δικηγόρος διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι αναπληρωτές τους, στην περίπτωση κωλύματός τους, ορίζονται το αργότερο είκοσι (20) πλήρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία των αρχαιρεσιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει το σωματείο, η ένωση ή ομοσπονδία, κατόπιν σχετικής αίτησης, η οποία υποβάλλεται τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) πλήρεις ημέρες πριν από την ορισθείσα ημέρα των αρχαιρεσιών.

 

 
Corfu Corner Radio

Δευτέρα
8
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίνα, Αετίων, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βίβιαν, Βιβή, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιανός, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ιλιάς, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμαραγδένια, Σμαραγδία, Σμαραγδή, Σμαράγδα, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb