Πόσο στοιχίζει η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες; - CorfuCorner.gr
14/02/2021

Πόσο στοιχίζει η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες;

Επιστρέφουν στα γήπεδα και οι ομάδες της Football League, ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ξαναρχίσει προπονήσεις και η Α' Εθνική Γυναικών και κατά πάσα πιθανότητα, ίσως λίγο αργότερα, η Γ' Εθνική Κατηγορία.


Όπως αναφέρει το αντίστοιχο ΦΕΚ (Β' 586, 13/02/2021), οι αθλητές θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Όμως, πόσο κοστίζει αυτό το τεστ;


Το τεστ αντιγόνου στοιχίζει 10 ευρώ ανά άτομο, + 10 ευρώ για την δειγματοληψία αυτού. Αν η ομάδα διαθέτει ένα εξειδικευμένο άτομο με άδεια δειγματοληψίας, ίσως να μπορέσει να αποφύγει το συγκεκριμένο έξοδο .


Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα πρέπει η ομάδα να μετακινείται σε κάποιο πιστοποιημένο εργαστήριο, ή -με συνεννόηση- η δειγματοληψία να γίνεται αλλού (πχ. στο γήπεδο, πριν από κάποια προπόνηση).


Το κάθε σωματείο, θα πρέπει να υπολογίζει σε ένα εβδομαδιαίο έξοδο περίπου στα 250-500 ευρώ (ανάλογα αν θα υπολογιστεί κόστος δειγματοληψίας) για τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, αλλά και άλλα άτομα, που θα έρχονται σε άμεση επαφή με την ομάδα.


Το έξοδο είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων εκτός και αν μεριμνήσει η Πολιτεία για παροχή δωρεάν τεστ , ούτως ώστε οι ερασιτεχνικές ομάδες να επανέλθουν στην αγωνιστική δραστηριότητα.

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
5
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων, Κώνων

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb