Παγώνη: «« Δεν έχει βγει διάγνωση για τους λόγους παράλυσης της 40χρονης» - CorfuCorner.gr
13/02/2021

Παγώνη: «« Δεν έχει βγει διάγνωση για τους λόγους παράλυσης της 40χρονης»

Στη ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA Channel» μίλησαν η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που -μεταξύ άλλων οι δυο εκ των ομιλητών- αναφέρθηκαν και στο περιστατικό της γυναίκας στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

 

 

Για το θέμα της νοσηλεύτριας στο νησί των «Φαιάκων», η κ. Παγώνη υποστήριξε πως: Υπάρχει ομάδα γιατρών που την παρακολουθούν και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο. Ας το διαχειριστούν οι γιατροί . Το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ακόμα δεν έχει βγει διάγνωση, θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της. Και πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ.

 


Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: Είμαι υπέρ του εμβολίου, το έχω κάνει και εγώ, οσον αφορά το περιστατικό με την 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, θεωρώ πως οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου του νησιού δεν αποκλείουν να συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί. Ο κόσμος όμως πρέπει να συνεχίσει τους εμβολιασμούς».

 

Να επισημανθεί,, ότι η Ειδική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται τα στοιχεία που αφορούν το περιστατικό της νοσηλεύτριας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ούτως ώστε να αποφανθούν αν ο εμβολιασμός σχετίζεται ή όχι με το σύμπτωμα το οποίο εμφάνισε η ασθενής και με τη σειρά της να ενημερώσει την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

 

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας, έχει γίνει γνωστό ότι η 40χρονη έχει ήδη αρχίσει να ανακτά μερικώς την κινητικότητα των κάτω άκρων της.

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
5
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων, Κώνων

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb