Τροπολογία Ζαγοράκη για στήριξη του αθλητισμού από την Ε.Έ - CorfuCorner.gr
12/02/2021

Τροπολογία Ζαγοράκη για στήριξη του αθλητισμού από την Ε.Έ

Εγκρίθηκαν σήμερα Παρασκευή (12/2) στο Ευρωκοινοβούλιο οι τροπολογίες που κατέθεσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, στο ψήφισμα της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη νεολαία και στον αθλητισμό.


Ο κ. Ζαγοράκης που πέραν από Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, δήλωσε:

«Ο αθλητισμός πληρώνει βαρύ τίμημα όλο αυτό το διάστημα και οι συνέπειες τόσο για τον ίδιο τον κλάδο ,όσο και για την κοινωνία γενικότερα είναι ήδη καταστροφικές.

Ο οικονομικός αντίκτυπος στον επαγγελματικό αθλητισμό υπήρξε τεράστιος. Στον ημι-επαγγελματικό και τον μαζικό αθλητισμό η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς πολλοί αθλητικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αφανισμού, δεδομένου ότι λειτουργούν σε εθελοντική-ερασιτεχνική βάση.


Παράλληλα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια και κέντρα ευεξίας, βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα στήριξης, χρειαζόμαστε άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση στον τομέα του αθλητισμού, τόσο για τους αθλητές και τα σωματεία, όσο και για τους εργαζομένους που παραμένουν εδώ και μήνες παροπλισμένοι και περιθωριοποιημένοι.


Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για λόγους υγείας είναι δικαιολογημένοι. Η μεταχείριση, όμως, των ανθρώπων του αθλητισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη όλο αυτό το διάστημα είναι πέρα για πέρα άδικη. Η επαναλειτουργία των χώρων αθλητισμού, πάντα σεβόμενοι τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία των πολιτών μας, αλλά και για την εξέλιξη και πορεία χιλιάδων αθλητών.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού και να αναγνωρίσουμε επιτέλους τη σημαντική προσφορά τους στις κοινωνίες μας».

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
5
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων, Κώνων

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb