ΣΤΙΒΟΣ: Σε «φουλ» προετοιμασία η νέα γενιά αλμάτων του ΚΓΣ - CorfuCorner.gr
24/01/2021

ΣΤΙΒΟΣ: Σε «φουλ» προετοιμασία η νέα γενιά αλμάτων του ΚΓΣ

Οι δυσκολίες του Lock Down δεν αποτρέπουν την ομάδα αλμάτων του Κερκυραϊκού Γ.Σ να συνεχίζει τις προπονήσεις της (σ.σ επιτρέπεται η προπόνηση αθλητών στίβου σε εξωτερικό χώρο, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων) στο Ε.Α.Κ Κέρκυρας, υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού προπονητή, Παύλου Σκορδίλη.


Πρόκειται για τη νέα κερκυραϊκή γενιά που προετοιμάζεται, ευελπιστώντας ότι οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, για τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις Ανοιχτού Στίβου. Μάλιστα, τρεις εξ αυτών των αθλητών διεκδικούν με αξιώσεις τα όρια συμμετοχής τους στα επικείμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. Ας τους δούμε συγκεκριμένα:


Ο επικοντιστής, Στέλιος Σκορδίλης, που πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Παίδων και φέτος ήταν 5ος στο Πανελλήνιο Ανδρών. Με επίδοση 4.60μ. θα επιδιώξει να περάσει τα 5.05μ. και να πιάσει το όριο για το επί κοντώ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 15-18 Ιουλίου 2021, στο Ταλίν της Εσθονίας.


Η αθλήτρια του επί κοντώ ,Ηρώ Βραδή, χρυσή Πανελληνιονίκης πέρυσι στις Παγκορασίδες και χάλκινη φέτος στο Πανελλήνιο Κ18. Η επίδοση της είναι 3.70μ, πέντε εκατοστά υψηλότερη από το όριο (3.65μ.) του Ευρωπαϊκού Κ18, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 26-29 Αυγούστου 2021, στο Ριέτι της Ιταλίας.


Η χρυσή Πανελληνιονίκης στο τριπλούν Παγκορασίδων, Μαριάνα Μουρτσινούδη, που στοχεύει και αυτή το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18. Το ρεκόρ της είναι 12.06μ, αλλά τα άλματά της δείχνουν ότι μπορεί να πιάσει τα 12.40μ, που είναι το όριο για το EURO K18.


Στην προετοιμασία μετέχουν και οι κορασίδες, Κατερίνα Βασιλάκη, Μελίνα Ζάραγκα & Στεφανία Ασημακοπούλου, αθλήτριες μήκους και τριπλούν, οι οποίες στοχεύουν να πρωταγωνιστήσουν στις διοργανώσεις των κατηγοριών τους.


Μαζί με τη νέα φουρνιά, συναντάμε και την «ασημένια» Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του τριπλούν Νεανίδων το 2016, Κωνσταντίνα Ρωμαίου. Η Κερκυραία Πρωταθλήτρια, που εδώ και τέσσερα χρόνια σπούδαζε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Κάνσας των ΗΠΑ, βρίσκεται στην Κέρκυρα και έχει βάλει στόχο την επιστροφή της στις επιτυχίες. Η Ρωμαίου, την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρει το πτυχίο της στo Hospitality Management & αμέσως μετά να γυρίσει οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά και στις εντατικές προπονήσεις.


Τέλος, από αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις και ο ταλαντούχος Πρωταθλητής του επί κοντώ, Νίκος Νεράντζης, ο οποίος επηρεασμένος από τον τραυματισμό του σε τροχαίο το 2017, μετά την επιστροφή του στην ενεργό αθλητική δράση δεν έχει επανέλθει στις καλές επιδόσεις.


ΟΙ... ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ!

 


Η Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία εξαιτίας των σπουδών της στην οδοντιατρική έχει μετακομίσει πλέον στην Αθήνα, προπονείται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργου Πομάσκι. Στόχος της, η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου και το όριο για το Ευρωπαϊκό Κλειστό, που είναι προγραμματισμένο για 5-7 Μαρτίου 2021, στο Τορούν της Πολωνίας. Ωστόσο, όνειρό της είναι το όριο για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα διεξαχθούν 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021 στο Τόκιο.


Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις προετοιμάζεται με τον Πομάσκι και ο Κερκυραίος Πρωταθλητής του μήκους, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, ο οποίος στοχεύει στο όριο του Ευρωπαϊκού. Τέλος, ο Δημήτρης Μονόπωλης, μετά την προετοιμασία του στην Κύπρο, συνεχίζει τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη του προπονητή, Νίκου Στυλιανίδη.


Πηγή : «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
8
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb