Το γήπεδο Κανακάδων προτίθεται να ανακατασκευάσει ο ΣΥΠΑΠ - CorfuCorner.gr
21/01/2021

Το γήπεδο Κανακάδων προτίθεται να ανακατασκευάσει ο ΣΥΠΑΠ

Σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν κάποια ποδοσφαιρικά γήπεδα της Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (δηλαδή ο τέως ΔΟΠΑΠ) έχει εκδηλώσει την πρόθεση να ανακατασκευάσει το Δημοτικό γήπεδο Κανακάδων.


Στην εν λόγω αθλητική υποδομή έχει μπει «λουκέτο» εδώ και κάτι παραπάνω από 15 χρόνια, ενώ την πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της είχε αναλάβει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, επί Νίκου Κορακιανίτη στην προεδρεία του (τότε) ΔΟΠΑΠ.


Το γήπεδο των Κανακάδων, που βρίσκεται αμέσως μετά το Λιβάδι Ρόπα, είναι πλήρως εγκαταλελειμένο και (σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το CORFUCORNER.GR) χρειάζεται πληθώρα εργασιών και παρεμβάσεων προκειμένου να ξαναγίνει λειτουργικό, όπως καθαρισμός του αγωνιστικού τερέν και των περιβαλλόντων χώρων, ανακαίνιση των αποδυτηρίων των ομάδων και των διαιτητών, επανασύνδεση του ρεύματος και του νερού, δημιουργία πάγκων για τις ομάδων, περίφραξη, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, τοποθέτηση διχτυών στα δύο τέρματα και κατασκευή κερκίδας. Ουσιαστικά, σε πολλούς τομείς, απαιτείται φτιάξιμο από την αρχή.

 

 

Βάσει πληροφοριών της ιστοσελίδας μας, το περασμένο φθινόπωρο ο ΣΥΠΑΠ συγκάλεσε σύσκεψη με τα σωματεία της περιοχής, ούτως ώστε να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης και να κατατεθούν προτάσεις. Το παρόν είχαν δώσει τόσο ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Συνδέσμου, Σπύρος Μωραΐτης και Σπύρος Σουρβίνος αντίστοιχα, όσο κι εκπρόσωποι του Αστέρα Λιαπάδων, του ΑΟ Σιναράδων και του Μέγα Αλέξανδρου. Δεν παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της ΓΕ Παλαιοκαστριτών και ο Κοινοτάρχης των Κανακάδων, παρότι προσκλήθηκαν. Άπαντες οι παριστάμενοι εξέφρασαν θετική γνώμη για επαναλειτουργία του γηπέδου.


Κατά την άποψή μας, η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων ωφελεί σε μέγιστο βαθμό τον αθλητισμό και τη νεολαία, στην προκειμένη περίπτωση θα ωφελήσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο της Μέσης Κέρκυρας. Το έργο στις Κανακάδες, προς το παρόν είναι μόνο υπό σκέψιν. Για να «προχωρήσει» το γήπεδο, απαιτείται πολιτική βούληση, αλλά και πίεση από πλευράς των ομάδων που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα, προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Στην παρούσα φάση, δύναται μόνο να γίνει κατηγοριοποίηση.


(Στην πιο πάνω φωτογραφία, εικονίζεται το γήπεδο των Κανακάδων, στην σημερινή του κατάσταση)


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
8
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb