Ν. Ιωάννου: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Αν. Διευθύντριας του Κ.Υ. Λευκίμμης. - CorfuCorner.gr
19/01/2021

Ν. Ιωάννου: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Αν. Διευθύντριας του Κ.Υ. Λευκίμμης.

Η Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ Ντίνα Ιωάννου με ανακοίνωση της τονίζει τα εξής: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο μας έγινε γνωστό ότι η Αναπληρώτρια Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Λευκίμης δεν έκανε δεκτή πρόσληψη ιατρού για λόγους υγείας.

Η συγκεκριμένη ιατρός έκρινε αυθαίρετα ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα ενώ εργάζεται κανονικά στο ΓΝΚ έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το σκοπό αυτό . Την ίδια στιγμή μάλιστα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υπο-στελέχωσης στο εν λόγω κέντρο υγείας .

Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς είτε αφορά διαφορετικότητα , ασθένεια , φύλο ή οτιδήποτε άλλο .
Η κάθε αναπηρία σε συνάνθρωπο μας δεν σημαίνει και ανικανότητα .Η ενέργεια της αυτή αποτελεί παράγοντα με κοινωνικές και επαγγελματικές αποκλείσεις και είναι πέρα των αρμοδιοτήτων της .
Δεν επιτρέπουμε πολύ περισσότερο στον εργασιακό χώρο της δημόσιας υγείας τέτοιου μεγέθους συμπεριφορές ώστε να υπάρχει αποκλεισμός λόγω διαφορετικότητας . Να σημειώσουμε δε ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν τουλάχιστον δύο χρόνια στο Νοσοκομείο και φυσικά έκανε εφημερίες στα ΤΕΠ χωρίς κανένα πρόβλημα .
Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά της και την μη πρόσληψη του ιατρού και αντιβαίνει στο Σύνταγμα , στη Νομοθεσία και στην Διεθνή Σύμβαση Ατόμων με Αναπηρία .
Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό όπως επίσης και κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού του δικαιώματος για εργασία λόγω διαφορετικότητας.
Για μας δεν υπάρχει καμία αναπηρία αντιθέτως.

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως και στην εργασία και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει . Καλούμε την εν λόγω Αναπληρώτρια Διευθύντρια να ζητήσει συγνώμη και να κάνει ανάκληση της απόφασης της».

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
8
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Ερμής, Θεοφύλακτος, Φυλακτός, Φυλαχτός, Θεοφύλακτη, Φυλακτή, Φυλαχτή, Φυλαχτούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb