«Έφυγε» ο Νίκος Λούβρος - CorfuCorner.gr
19/01/2021

«Έφυγε» ο Νίκος Λούβρος

Μετά από "μάχη" με τον κορονοϊό, έφυγε από την ζωή ο Κερκυραίος, Νίκος Λούβρος, που διέμενε μόνιμα στο Λονδίνο (με συχνές ωστόσο επισκέψεις στο νησί των «Φαιάκων»).


O εκλιπών, γεννημένος στην Κέρκυρα, συνιδρυτής παλαιότερα του «Κρίκετ Κέρκυρας» και προσφάτως του «Λογοτεχνικού Φεστιβάλ» μαζί με τη σύζυγό του, Άναμπελ. Εμπνευσμένος σεφ, ταξιδευτής, οργανωτής εκδηλώσεων και ταξιδιωτικός σύμβουλος, ζούσε για πολλά χρόνια στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνά τη γενέτειρά του, την Κέρκυρα, στην οποία έρχονταν κάθε χρόνο.Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, με αυξημένη την ανησυχία του για τον υπερτουρισμό, είχε αφιερώσει το χρόνο του στο να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει τον τοπικό πολιτισμό και αναπτύσσοντας τις υπάρχουσες προσφορές, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νησιού σε ένα ευρύτερο και διαφορετικό ταξιδιωτικό κοινό, παρέχοντας και προτείνοντας μια εναλλακτική δυναμική στους ίδιους τους Κερκυραίους πολίτες.


O ίδιος παρότρυνε τους Βρετανούς (και όχι μόνο) να επισκεφτούν την ιδιαίτερη πατρίδα του, κάνοντας καμπάνια, στην οποία κυριαρχούσε η προτροπή: Στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητα μέρη για διακοπές κοντά στη θάλασσα, μα η Κέρκυρα σίγουρα έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο: Τη μουσική της, τις τέχνες, τη λογοτεχνία, τις ευκαιρίες για άθληση, την ιστορία της και τη γαστρονομική της κληρονομιά, μέσα σε ένα περιβάλλον απίστευτης φυσικής ομορφιάς, το οποίο ωστόσο απαιτεί φροντίδα, προστασία και ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μπορέσουν όλοι να το απολαύσουν και να ωφεληθούν ουσιαστικά από αυτό.


O αδόκητος χαμός του, βύθισε στο πένθος σύμπασα την τοπική «οικογένεια» του κρίκετ, ανθρώπους του τουρισμού και του πολιτισμού και γενικότερα όσους συμπολίτες μας τον γνώριζαν.

 


Συλλυπητήρια ανακοινώση για την απώλεια του Νίκου Λούβρου, εξέδωσε, η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, καθώς ο εκλιπών ήταν "αναπόσπαστο μέλος της Κρικετιστικής οικογένειας με αξιοσημείωτη δράση, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα, το νησί και την προβολή τους διεθνώς" (όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της ΕΛ.ΟΚ):


Η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αγαπημένου Φίλου και συνεργάτη Νίκου Λούβρου μετά από μάχη με τον covid-19. Ο Νίκος υπήρξε συνοδοιπόρος όλα τα χρόνια της πορείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και αναπόσπαστο μέλος της Κρικετιστικής οικογένειας με αξιοσημείωτη δράση, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα ,το νησί και την προβολή τους διεθνώς.


Με την πορεία του αφήνει σε όλους μας, σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη αλλά και αξέχαστες προσωπικές στιγμές .

Το Διοικητικό Συμβούλιο , το προσωπικό, οι αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας εκφράζουν την βαθιά λύπη τους για τον πρόωρο θάνατό του και το σεβασμό τους στη μακρόχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του .

Τα θερμότατα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του»

 

Επίσης, συλληπητήριο εξέδωσε και ο Κερκυραϊκός Γ.Σ, το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Ο ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΚΕΤ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ, ΚΕΝΟ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟ ....

Ο δικός μας Νίκος , Ο ξεχωριστός άνθρωπος , Ο ακούραστος υπηρέτης του πολιτισμού και του Κρίκετ . Ο λάτρης του νησιού μας , Ο δάσκαλος μας , Ο οικογενειάρχης , Ο φίλος .
Πάλεψε και αντιμετώπισε κατάματα την αρρώστια του , με δύναμη και αισιοδοξία έτσι όπως έκανε πάντα ....
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΜΑΣ ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...
Για το Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ»

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
6
Μάρτιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb