08/01/2021

Γ’ Εθνική: «Οδηγούμαστε σαν πρόβατα επί σφαγή», δηλώνουν τρείς Πρόεδροι

Τα τηλέφωνα των παραγόντων της Γ΄ Εθνικής δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν και οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν μεταξύ των ομάδων, αφού επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον του πρωταθλήματος, στο οποίο θα είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε να ανταπεξέλθει με μηδαμινά έσοδα.


Στην ιστοσελίδα «Match» μίλησαν δυο πρόεδροι από τον 5ο Όμιλο, δηλαδή ο Τάκης Παπαβασιλείου της Αναγέννησης Άρτας και ο Σπύρος Ρεκατσίνας του ΠΑΣ Πρέβεζα κι ένας πρόεδρος από τον 6ο Όμιλο ο Γιάννη Πολυχρονάκος ου Πανναξιακού.

 

Οι τρεις άνδρες τα λένε «έξω από τα δόντια» για την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάνε «σαν πρόβατα επί σφαγή» επειδή το θέλει η ΕΠΟ, ενώ δεν παρέλειψαν να πουν και δυο λόγια για την προσπάθεια των ομάδων τους, για να πληροφορηθεί και το κοινό της Δυτικής Ελλάδας.


Τάκης Παπαβασιλείου (Αναγέννηση Άρτας):


«Η ομάδα μας έχει συνηθίσει στην αδικία, το έχει περάσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς πέρσι η Σαντορίνη ανέβηκε και εμείς που ήμασταν με τρεις αγώνες λιγότερους και πίσω από την Κοζάνη μείναμε εκτός ανόδου.
Κάναμε φέτος μια πολύ καλή προεργασία και μετά από τρεις μήνες ήμασταν απόλυτα συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, δεν χρωστάμε σε κανέναν, όμως και πάλι μείναμε εκτός παιχνιδιού.
Αν δεν αλλάξει κάτι με τη στάση της ΕΠΟ -όπου θα ζητήσουμε και εμείς σαν 5ος όμιλος ελάφρυνση και βοήθεια για τις οικονομικές μας υποχρεώσεις- οι ομάδες είναι δύσκολο να συνεχίσουν. Όταν δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, όταν είναι πολλά τα κόστη της διαιτησίας, των ταξιδιών και των παραβόλων, είναι κουτό για τον οποιονδήποτε να βγάζει συνεχώς λεφτά από την τσέπη του χωρίς κανένα αντίκρισμα και να συνεχίζει να επιμένει για κάτι που δεν βγαίνει. Αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα για να κάνουν πρώτα προετοιμασία οι ομάδες και μετά θα μας πάρει το καλοκαίρι μέχρι να τελειώσουμε.
Θα μιλήσουμε και με άλλες ομάδες μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά άποψη μας είναι πως τα τωρινά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε. Όσο για την φετινή μας προσπάθεια στην Αναγέννηση Άρτας, ξεκινήσαμε με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε με προετοιμασία από τις 31 Ιουλίου. Κάναμε 5-6 προσθήκες ποιοτικών παικτών, είχαμε βέβαια και κάποιες και ατυχίες στα παιχνίδια μας, αλλά έχουμε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας».

 


Γιάννης Πολυχρονάκος (Πανναξιακός):


«Στον 6ο Όμιλο κάναμε ήδη μια τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη και βγάλαμε και ανακοίνωση.
Επειδή όλοι μας πιστεύουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συμφωνήσαμε πως το πρωτάθλημα θέλουμε να ξεκινήσει, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να μας ικανοποιούν αγωνιστικά και οικονομικά. Θα χρειαστούν κάποιες επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ ή την Πολιτεία, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, ενώ και τα τεστ covid δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε οικονομικά.
Ωστόσο, υπάρχουν και αγωνιστικοί λόγοι που το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί. Μην ξεχνάμε πως σαν ερασιτεχνικά σωματεία έχουμε αθλητές που εργάζονται καθημερινά και είναι δύσκολο να τους ζητήσουμε να παίξουν μέχρι τον Ιούλιο όταν η τουριστική σεζόν στη Νάξο ξεκινάει τον Μάρτιο.
Από την άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στο ρόστερ 5-6 αθλητές κάτω των 20 ετών που έχουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις οπότε δεν μπορούμε να τους αναγκάζουμε να παίζουν μεσοβδόμαδα, ειδικά σε περιόδους που θα δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Τι θα πούμε στους γονείς τους;
Γι' αυτό λέμε ότι είναι πολλά τα προβλήματα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις εν μια νυκτί και ούτε θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα με διαδικασία fast-track 3,5 μηνών και με πολλές εμβόλιμες «σαν πρόβατα επί σφαγή».
Κανένα σωματείο δεν το θέλει αυτό, ζητάμε ένα πρωτάθλημα δίκαιο και ίσο για όλους, όπου πρέπει να μας αναγνωριστεί πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια τριών μηνών χωρίς κανένα έσοδο. Όσον αφορά τον Πανναξιακό, στην ομάδα κάθε χρόνο θέλουμε μίνιμουμ 60-65 χιλ. ευρώ μόνο για τις μετακινήσεις μας, όταν οι Αθηναϊκές ομάδες δίνουν αυτά τα χρήματα μόνο για τις μισθοδοσίες, χωρίς να επιβαρύνονται με τέτοιου είδους έξοδα.
Είμαστε μια ομάδα με 60 χρόνια ιστορίας, πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στις Κυκλάδες. Μετά από 6 χρόνια είμαστε και πάλι στη Γ' Εθνική, το ξεκίνημα μας είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά κλείσαμε με ένα σημαντικό «διπλό». Η βάση της ομάδας είναι τα παιδιά από τη Νάξο και θέλουμε να αποδείξουμε πως ο σύλλογος μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία».

 


Σπύρος Ρεκατσίνας (ΠΑΣ Πρέβεζας):

 


«Είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε σε όλο αυτό.
Ήδη μας έφυγαν και οι 5 ξένοι παίκτες που είχαμε, καθώς δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε στην αβεβαιότητα και δεν είχαν κανέναν από την οικογένεια τους κοντά. Μας έβαλαν να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα με ένα τεράστιο πρόβλημα υγείας στις πλάτες όλων, πληρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας σε τρεις μήνες για να παίξουμε μονάχα δυο παιχνίδια!
Τώρα όμως, θα πρέπει να πάρουμε ένα μέρος των χρημάτων μας πίσω. Δεν είμαστε μεγιστάνες, αλλά άνθρωποι που χρηματοδοτούμε τις ομάδες μας από τις δουλειές που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορούμε για το χόμπι που αγαπάμε να ικανοποιούμε τα παράλογα χατίρια των από πάνω. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι ακόμα και αν ξεκινήσουμε δεν θα μας σταματήσουν ξανά αφού οι συνθήκες που βιώνουμε στη χώρα είναι απρόβλεπτες. Κάποια στιγμή οι υγιείς παράγοντες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν οριστικά.
Μας οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Εμείς στον ΠΑΣ Πρέβεζας ξεκινήσαμε με όρεξη και διάθεση τη χρονιά και στοχεύσαμε φέτος σε υλικό από την περιοχή μας, φέραμε πολλούς πιτσιρικάδες με μέσο όρο στο ρόστερ τα 21 έτη και αυτό είναι και το νόημα των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Να αποτελούν την «τροφοδοσία» του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Πηγή: matchnews

 

 • Από τον Φούρνο Αυγερινού, πολλές-πολλές ευχές για Χρόνια Πολλά, με υγεία και ευημερία. Ο Φούρνος Αυγερινού παρασκευάζει ψωμί, παραδοσιακή φογάτσα, σφολιατοειδή, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες. Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην Σπύρου Ραθ 11, στο Κεφαλομάντουκο, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 26610-35822. Υποκαταστήματα λειτουργούν στην Ξενοφώντος Στρατηγού (τηλ. 26610-37030), στην Ιωάννου Θεοτόκη (τηλ. 26610-30179) και στην Πίνια (τηλ. 26610-42180).


• Οι αθλητές και οι προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Θιναλιακού, εύχονται από καρδιάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα Κ8 (Μπαμπίνι), Κ10 (Προτζούνιορ), Κ12 (Τζούνιορ), Κ14 (Προπαίδες) και Κ16 (Παίδες). Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6972 65 52 83 (Γιώργος Κοντάλιπος) και 6949 59 79 72 (Μιχάλης Ψαρράς).


• Θερμές ευχές για χαρούμενη χρονιά από το Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΝΤΩΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. Αναλαμβάνει ανανεώσεις αδειών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς και μεταβιβάσεις οχημάτων και κατάθεση πινακίδων. Βρίσκεται στην Αθανασίου Πολίτη 4, έναντι της παλιάς στάσης Γκίκα. Τηλέφωνο: 26610-30077.


 

 

 
Corfu Corner Radio

Πέμπτη
21
Ιανουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb