Ο κύβος ερρίφθη: Τα 5 μέτρα που ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς - CorfuCorner.gr
08/01/2021

Ο κύβος ερρίφθη: Τα 5 μέτρα που ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μπορεί ο χθεσινός μειωμένος αριθμός κρουσμάτων να έφερε χαμόγελα, σύντομα όμως και αυτά πάγωσαν όταν έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των τεστ ήταν μόλις 8.697.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι αύριο που ο αριθμός των τεστ θα είναι και πάλι υψηλός τα κρούσματα θα είναι και πάλι πάνω από 1000. Δείγμα του ότι το ιικό φορτίο στην κοινότητα παραμένει πολύ υψηλό μετά από τόσες μέρες lockdown.

 

Οι λοιμωξιολόγοι μπορεί να άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών στις 11/1 όμως το άνοιγμα όλων των υπόλοιπων κλάδων πάει πίσω.

 

Σήμερα το απόγευμα μετά την σύσκεψη που θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις τους, όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. 

 

 Έτσι, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή της τελευταίας στιγμής ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει σήμερα (8/1) στις 18:00 τα εξής μέτρα:

Νέα παράταση του Lockdown

Παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό

 Γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν και η περίπτωσή τους θα εξεταστεί μετά από 10 ημέρες όταν θα υπάρχουν τα πρώτα επιδημιολογικά δεδομένα από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Δεν ανοίγει το λιανεμπόριο ούτε με τη μέθοδο του click away.

Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, νυχάδικα και φυσικά η εστίαση

Η λογική στην οποία καταλήγουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της χώρας. Η αρχή θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και ανάλογα με το δεδομένα που θα προκύψουν θα αποφασιστεί το αν και πότε θα ανοίξουν και οι υπόλοιποι κλάδοι.

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
25
Ιανουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb