05/12/2020

Γ΄ Εθνική: «Στοπ» στην επανέναρξη από πολλούς παράγοντες

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωνές παραγόντων των ομάδων της Γ' Εθνικής που τοποθετούνται κατά της επανέναρξης του Πρωταθλήματος, τουλάχιστον με τους όρους που ίσχυαν πριν, δηλαδή με άδεια γήπεδα και χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, διότι και το ποσόν των 2.500 ευρώ να δοθεί από την Γ.Γ.Α, θα είναι... σταγόνα στον ωκεανό! Το εύλογο ερώτημα που τίθεται από πλευράς εκπροσώπων των σωματείων είναι το πως θα συνεχιστεί η διοργάνωση; Παίζοντας, όπως φημολογείται Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή μέχρι το τέλος; Και τα έξοδα;


Το τελευταίο διάστημα, οι άνθρωποι της Θύελλας Πατρών, του Διαγόρα Ρόδου, του Παναιγιαλείου και της Αχαϊκής έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, όταν αρθεί το lockdown και ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση.

 

Συγκεκριμένα, ο παράγοντας της Θύελλας Πατρών, Δημήτρης Θανόπουλος δήλωσε -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Πώς θα μας βάλουν να παίξουμε Τετάρτη - Κυριακή; Δηλαδή θα θέλουμε 3.000 ευρώ την εβδομάδα. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Κατανοούμε τις ανάγκες των προπονητών και ποδοσφαιριστών, αλλά δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε. Ας το κάνει η Πολιτεία, όπως κάνει και με άλλους εργαζόμενους. Τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά. Έχουμε τεράστια ευθύνη έναντι των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε χωρίς κόσμο και χωρίς χορηγούς. Αν μας χρηματοδοτήσει η Πολιτεία, τότε αλλάζει το πράγμα».


Επίσης ο Πρόεδρος του Αετού Oρφανού Καβάλας, Νίκος Λαμπίδης (του οποίου η ομάδα είναι πρώτη στον 1ο Όμιλο) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα «Αθλητική Πρωινή» τόνισε τα εξής: «Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα είναι χαρά μας να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά λατρεύω το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση της Γ` Εθνικής. Μακάρι να βγω ψεύτης και να παίξουμε μπάλα. Εχουμε δώσει και εμείς αρκετά χρήματα στην ομάδα. Οι παίκτες του Αετού έχουν πάρει προκαταβολές και είναι πληρωμένοι μέχρι τον Οκτώβριο που παίξαμε μπάλα. Από εκεί και πέρα όποιος ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στην ομάδα θα μείνει βάσει της συμφωνίας που είχαμε για τη φετινή σεζόν. Οποιος θέλει να φύγει επιστρέφει την προκαταβολή, κρατάει τα χρήματα που τα δούλεψε στην ομάδα και φεύγει. Δύσκολα να αλλάξουν τα δεδομένα. Μιλάω με ανθρώπους που είναι στην ΕΠΟ. Τώρα έχει εκλογές στην ΕΠΟ και δεν ξέρει κανείς τίποτα. Είναι όλα στον αέρα προς το παρόν. Αν μας πουν να παίξουμε τον Φεβρουάριο, δεν θα χρειαστεί η ομάδα να κάνει μια προετοιμασία δυο τρεις εβδομάδες; Δεν είναι σωστό να κάνουν μόνο τον πρώτο γύρο όπως ακούστηκε από μερικούς. Πώς θα πληρώνουμε τα έξοδα των τεστ; Είναι ένα μεγάλο έξοδο σε κάθε παιχνίδι. Θα μειωθεί το εξοδολόγιο της διαιτησίας; Θα έχουμε κόσμο στα γήπεδα; Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο».


Εξάλλου, στην αθλητική εκπομπή «EL CLASICO» στο ραδιόφωνο του Ερμή 91,8 της Ζακύνθου μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας του Εθνικού Σκουλικάδου, Νεκτάριος Κολυβάς, ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα είπε τα εξής:
«Κατ΄ εμέ δεν έπρεπε να διεξαχθεί- να αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Μας άφησαν να αρχίσουμε, ξοδέψαμε ένα σωρό χρήματα όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες, κάναμε το προγραμματισμό μας, χωρίς έσοδα βάλαμε το χέρι στην τσέπη. Αυτό είναι καταστροφή για όλα τα σωματεία, δεν γνωρίζω πόσες ομάδες αν θα ανοίξει το ποδόσφαιρο θα μπορέσουν να κατέβουν και πάλι να αγωνιστούν και φυσικά με τι ρόστερ θα κατέβουν να αγωνιστούν!

Εμείς σαν Εθνικός Σκουλικάδου κάναμε τον προγραμματισμό μας, πήραμε κάποιους παίκτες εκτός νησιού και εκτός Ελλάδας και το ερώτημα που τίθενται είναι, αυτοί οι ξένοι παίκτες θα έρθουν και πάλι πίσω στην Ελλάδα ή θα προτιμήσουν να παίξουν μπάλα σε μια άλλη χώρα που το ποδόσφαιρο παίζεται κανονικά; Στο ρόστερ μας έχουμε 6 παίκτες εκτός Ελλάδας ας μας απαντήσει λοιπόν κάποιος ένα και εφόσον παίξουμε μπάλα στο τέλος του Γενάρη, αυτοί οι παίκτες θα έρθουν πάλι πίσω; Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο. Άρα, αλλοιώνεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ξένους παίκτες και οι περισσότεροι εξ αυτών προφανώς θα βρουν άλλες ομάδες να παίξουν μπάλα». Η διοργανώτρια όπως και οι υπόλοιποι φορείς μας έχουν στο σκοτάδι. Έγινε για ένα μήνα το lockdown, έκλεισε το ποδόσφαιρο αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από την ΕΠΟ για το πως από εδώ και στο εξής θα κινηθούμε. 3000 οικογένειες ασχολούνται στη Γ΄ Εθνική μένουν στο σκοτάδι και περιμένουν να δουν αν και πότε θα παίξουν μπάλα. Μπορεί να είναι στα χαρτιά ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά επί της ουσίας είναι επαγγελματική καθώς σε μια ομάδα όλοι πληρώνονται και κατά κάποιον τρόπο ζουν τις οικογένειες τους. Από τον ποδοσφαιριστή τους πρoπονητές έως και τον έφορο υλικού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χιλιάδες και είναι στην απαξίωση. H εκτίμηση η δική μου είναι ότι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί από το τέλος του Γενάρη και φυσικά να δούμε ποιές θα είναι οι προϋποθέσεις που θα ξεκινήσει. Το πιο πιθανόν είναι να υπάρξει αλλαγή της υφιστάμενης προκήρυξης, διότι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στις ημερομηνίες που έχει θέσει η διοργανώτρια. Και με την προϋπόθεση ότι θα χρειαστούν 20 ημέρες νέας προετοιμασίας».

 

 

Εν κατακλείδι, τα καίρια ζητήματα τα οποία απασχολούν τα σωματεία της Γ' Εθνικής, σε περίπτωση επανέναρξης είναι τα εξής:

1. Η τεράστια ευθύνη έναντι των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών από υγειονομικής πλευράς και σε σχέση με την πανδημία.

2. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και η απαίτηση έστω να υπάρχει ένα ποσοστό φιλάθλων.

3. Η άμεση μείωση των εξόδων διαιτησίας και παραβόλων

4. Η οικονομική ενίσχυση από Πολιτεία - ΕΠΟ στα σωματεία. Το ποσό των 2.500 ευρώ που ενδεχομένως να δοθεί είναι ψίχουλα μπροστά στο ποσό των 100.000 ευρώ που αναγκάζεται να ξοδέψει μία ομάδα Γ' Εθνικής.

5. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, οπότε δεν υπάρχουν χορηγίες.

6. Η απαίτηση να παίρνουν ποσοστό από τις στοιχηματικές εταιρείες από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνονται στα κουπόνια τους.

7. Η εξωπραγματική απόφαση (αν ληφθεί) να δίνουν αγώνες Κυριακή - Τετάρτη- Κυριακή, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές θα χάνουν τα μεροκάματα τους.

 

 • Το Αθλητικό Κέντρο «ΒΛΑΣΣΗ» και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Γ.Σ ΟΡΦΕΑΣ, σας εύχονται χαρούμενες γιορτές, με αισιοδοξία και δύναμη. Διαθέτει γήπεδα 6Χ6, 8Χ8 και 11Χ11, καθώς και Ακαδημία για ηλικίες από 5 έως 16 ετών. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610-46792 & 6932871892.


•Θερμές και ειλικρινείς ευχές, ενόψει των επερχόμενων εορτών, από το PET-SHOP "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ". Διαθέτει ποιοτικές τροφές για σκύλους και γάτες, αξεσουάρ και ρουχαλάκια, ωδικά πτηνά χρυσόψαρα, τροπικά ψάρια και ενυδρεία.
Βρίσκεται στο Τρίκλινο. Τηλέφωνο: 26610-52766.

 

 

 

 



Corfu Corner Radio

Τρίτη
19
Ιανουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Ευθύμιος, Ευθύμης, Θύμιος, Θέμης, Ευθυμία, Ευθυμούλα, Θύρσος, Θύρσης, Θύρσα, Θύρση, Φαβιανός

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb