16/11/2020

Ματαιώνεται το Σούπερ Καπ μεταξύ ΟΦΑΜ – Παξών

Οριστική, όπως φαίνεται, είναι η ματαίωση του φετινού Αγώνα Αλληλεγγύης (ή Σούπερ Καπ) της ΕΠΣ Κέρκυρας ανάμεσα στον Όμιλο Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου και τον ΑΟ Παξών.


Αυτό το παιχνίδι συνήθως διεξάγεται τον Σεπτέμβρη, πριν την έναρξη των επισήμων τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Η Ένωση, όμως, είχε αποφασίσει την προσωρινή αναστολή τέλεσης του προαναφερομένου μας, εξ αιτίας της απαγόρευσης της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, που είχαν επιβάλει η Πολιτεία και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Αγώνας Αλληλεγγύης δίχως θεατές, για την συγκέντρωση χρημάτων, δεν είχε ουσιαστικό λόγο τέλεσης.


Το θέμα είχε απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, το οποίο είχε το παιχνίδι σε εκκρεμότητα και θα το όριζε μόνο στην περίπτωση που θα επιτρέπονταν η είσοδος του κόσμου. Κατόπιν, ωστόσο, την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη, αποφασίστηκε η διακοπή των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων κι επιβλήθηκε το lock down και το... γλυκό ήρθε κι έδεσε!


Το CORFUCORNER.GR επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του προεδρείου της ΕΠΣΚ, το οποίο μας πληροφόρησε ότι ο Αγώνας Αλληλεγγύης δεν είναι πια εφικτό να πραγματοποιηθεί, διότι είναι πλέον πολύ αργά. Όπως μας ανέφερε ο παράγοντας, η αναμέτρηση δεν θα γίνει, ακόμα και αν σε μερικές εβδομάδες ξαναπαιχθεί ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ακόμα και αν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ακόμα και αν επιτραπεί η μερική ή ολική παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.


Κατά την προσωπική μας άποψη, δεν έπρεπε καν να γίνεται κουβέντα και συζήτηση για την διεξαγωγή του φετινού Σούπερ Καπ, απλούστατα επειδή ο ΟΦΑΜ και οι Παξοί είχαν πέρυσι ανακηρυχθεί «στα χαρτιά» Πρωταθλητής και Κυπελλούχος της Ένωσης αντιστοίχως. Και μπορεί για τους Αγιομαθίτες να υπάρχει κάποια δικαιολογία για την κατάκτηση του τίτλου, δεδομένου ότι πριν την διακοπή του Μαρτίου προπορεύονταν στην βαθμολογία της Α1' Κατηγορίας, αλλά από πού κι ως πού «βγήκαν» Κυπελλούχοι οι Παξινοί, που είχαν αποκλειστεί στον Β' μόλις Γύρο, τρώγοντας «πεντάρα» από την ΑΕ Λευκίμμης; Επομένως, εάν πραγματοποιούνταν ο Αγώνας Αλληλεγγύης, θα επρόκειτο κατ' ουσία για ένα ματς - παρωδία!


• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
29
Νοέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φαίδρος, Φαιδρής, Φαιδρινός, Φιλουμένη, Φιλομένη, Φιλούμενος, Φιλόμενος, Φιλουμένη, Φιλομένη, Φίλος, Φίλη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb