09/11/2020

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση διεκδικεί ο ΠΣΑΧ, διαφωνεί ο ΠΑΟΚ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης, μετά την νέα ΚΥΑ της 7ης Νοεμβρίου συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία - μεταξύ άλλων- θα προβάλλει το αίτημα της επιστροφής των ομάδων όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΠΣΑΧ:

"Α. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.


Β. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα και της προετοιμασίας αθλητών για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και τον Απρίλιο του 2021, με ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης των αντιστοίχων Ομοσπονδιών τους."


Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της αναστολής όλων των διοργανώσεων από την πλευρά της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, παραθέτοντας μία ευχετήρια ανακοίνωση για καλή δύναμη χωρίς καμία άλλη διευκρινιστική εξήγηση. Συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δεν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης από την ΟΧΕ.


Συνεπώς, ο ΠΣΑΧ αποφάσισε και ζητά τη σύγκληση τηλεδιάσκεψης άμεσα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, των σωματείων, της ΚΕΔ/ΟΧΕ, του ΣΥΠΧΕ και του ΠΣΑΧ. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι πρώτον η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το μέλλον του αθλήματος μας. Δεύτερον, θα θέλαμε από την ΟΧΕ να διευκρινίσει προς όλους τους φορείς του αθλήματος τα εμπόδια που τέθηκαν προς αυτήν και γιατί τόσο σύντομα μπήκε λουκέτο στο άθλημα την ίδια ώρα, που είδαμε ότι η ροή των εξελίξεων συνεχίζεται.


Τέλος, θα θέλαμε να γνωστοποιηθεί σε όλη τη χαντμπολική κοινότητα η θέση των προπονητών μέσω του αρμόδιου οργάνου τους για τη διαφύλαξη της υγείας (ψυχικής και σωματικής) των αθλητριών/ αθλητών τους. Το ίδιο θα λέγαμε και για τα σωματεία που αναμφίβολα οι αθλήτριες/ αθλητές που τα στελεχώνουν αποτελούν "περιουσία" τους για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, έχουν επενδύσει σε αυτές και αυτούς και μια δεύτερη καραντίνα θα συνεπαγόταν ενδεχόμενη φθορά της περιουσίας αυτής.
Διεκδικούμε μέσα από κοινές αποφάσεις και μέχρι εξαντλήσεως των πιθανοτήτων μέσα από την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου (ΚΥΑ, 7/11/2020) την επιστροφή όχι μόνο στους αγώνες αλλά επιτακτικότερα στις προπονήσεις. Ένας λόγος παραπάνω και για την κάλυψη των προπονητικών αναγκών των ομάδων που πρόκειται να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σ.σ. ΑΕΚ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ και ΠΑΟΚ) αλλά και των μελών της Εθνικής μας Ομάδας ανδρών και γυναικών με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας όλων και τη διαφύλαξη της καλής εικόνας του αθλήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο το χάντμπολ θα πρέπει να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής του αθλητισμού και να σηκώσει τα χέρια ψηλά σε κάθε δυσκολία και επιτέλους να υπάρξει μέριμνα, πρόβλεψη και ετοιμότητα για λύσεις μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων αναγκών σε έκτακτες και μη περιπτώσεις.
Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Χ»


Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στην A1 HANDBALL PREMIER,όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω ανακοίνωσής του τάσσεται κάθετα υπέρ της διακοπής των πρωταθλημάτων και καλεί την ελληνική πολιτεία, εάν και εφόσον αποφασίσει τη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων κατά το διάστημα της καραντίνας, να αναλάβει τις ευθύνες που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση.


Ας δούμε το σχετικό δελτίο Τύπου του «Δικέφαλου του Βορρά»:


"Ο ΠΑΟΚ, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργείται για την συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων κατά την διάρκεια της καραντίνας μέχρι 30/11, δηλώνει την πάγια και αταλάντευτη θέση του, για διακοπή αυτών για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου.


Όταν διακόπηκαν τα πρωταθλήματα τον Μάρτιο όπου τα κρούσματα στην χώρα μας ήταν σε διψήφια νούμερα, κρίνουμε ως απολύτως εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε σκέψη συνέχισης αυτών όταν η πανδημία βρίσκεται στην έξαρση της αυτή τη στιγμή, και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Όταν στον επαγγελματικό αθλητισμό, που οι συνθήκες ιατρικής παρακολούθησης των αθλητών είναι σε ανώτερο επίπεδο, υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών (ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών) οι οποίοι ταλαιπωρούνται από την πανδημία και δημιουργούνται προβλήματα αναβολής αγώνων, δεν κατανοούμε πως θα συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.


Στην απευκταία περίπτωση που το πάθος επικρατήσει της κοινής λογικής, καλούμε την ελληνική πολιτεία εάν και εφόσον αποφασίσει την συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων κατά το διάστημα της καραντίνας, να αναλάβει τις ευθύνες που θα προκύψουν από αυτή την απόφαση".

 

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 Corfu Corner Radio

Σάββατο
5
Δεκέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαβούλη, Σαββούλα, Σαβούλα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb