17/10/2020

«Φωνάζουν» τα σωματεία του υγρού στίβου

Την περασμένη Τρίτη (13/10) , έστω και καθυστερημένα, ξεκίνησε η λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.


Ωστόσο, η σεζόν άρχισε με παράπονα των σωματείων του υγρού στίβου, που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων , διότι η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ αποφάσισε να μην επιτρέπει στους γονείς των ανήλικων αθλητών-αθλητριών να εισέρχονται στα αποδυτήρια και να βοηθούν τα παιδιά τους.


Τα σωματεία, τα περισσότερα εκ των οποίων βασίζουν την οικονομική τους επιβίωση στους μικρούς κυρίως αθλητές, διαμαρτύρονται ότι η ΕΔ του ΕΑΚΚ παρακάμπτει τις οδηγίες της ΓΓΑ, που αναφέρουν ότι: « Για ανήλικους αθλητές/αθλούμενους επιτρέπεται η παρουσία γονέα/συνοδού στον χώρο των αποδυτηρίων στην αρχή και το τέλος της προπόνησης υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας».


Στον αντίποδα, παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αθλητικού Κέντρου:


«Σας ενημερώνουμε ότι από Τρίτη 13/10/2020 το Κολυμβητήριο ξεκινά τη λειτουργία του, σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες για την ασφαλή άθληση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


Οι ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι από 08.00-21.55(το ΕΑΚΚ λειτουργεί από Δευτέρα- Παρασκευή έως ώρα 22.00) και Σάββατο 09.00-16.00. Η παραχώρηση της Μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής αφορά αυστηρά μόνο τους αθλητές της κολύμβησης και του πόλο και η μικρή μόνο για εκμάθηση νέων αθλητών.


Η είσοδος στην εγκατάσταση γίνεται μόνο από το κεντρικό «πορτόνι» του ΕΑΚΚ και για το κολυμβητήριο από την κεντρική του είσοδο. Υποχρεωτική είναι η τήρηση του καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων. Οι γονείς των ανήλικων αθλητών θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο φορώντας πάντα μάσκα, θα αφήνουν στην είσοδο του κολυμβητηρίου τα παιδιά και θα αποχωρούν».


Επιπλέον επισυνάπτουμε το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:

Για ανήλικους αθλητές/αθλούμενους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους, όπως και για αθλητές/αθλούμενους ΑΜΕΑ που χρήζουν βοήθειας επιτρέπεται η παρουσία γονέα/συνοδού στο χώρο των αποδυτηρίων, κατά την αρχή και το τέλος της προπόνησης υποχρεωτικά με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας».

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
22
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ιάκωβος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb