14/10/2020

Και επίσημα χωρίς «στέγη» ο Κερκυραϊκός Γ.Σ.!

Μια μαύρη και αποφράδα σελίδα γράφτηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 για τον αθλητισμό της Κέρκυρας και για ένα από τα αρχαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Ελλάδας. Ο λόγος, για τον Κερκυραϊκό Γ.Σ., ο οποίος ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1893 και παράλληλα υπήρξε ένας από τους πρώτους συλλόγους, που αναγνωρίστηκαν από τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου τυγχάνει και ιδρυτικό μέλος.

 


Ο Κ.Γ.Σ παρέδωσε τα κλειδιά του από το Κλειστό Προπονητήριο, στην περιοχή Βρυώνη, το οποίο του είχε παραχωρηθεί από την εταιρεία 3E, λόγω πώλησης του ακινήτου σε άλλον ιδιοκτήτη.

 


Η εξέλιξη αυτή, είχε γίνει γνωστή ευρέως, αλλά και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από τα μέσα καλοκαιριού (και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (17 Ιουλίου), διότι ο νέος κάτοχος των εγκαταστάσεων πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον χώρο για επαγγελματική στέγη. Το παραχωρητήριο έληξε και η διοίκηση του σωματείου όφειλε μέχρι τον Οκτώβριο να αποχωρήσει από το ακίνητο.

 


Υπενθυμίζουμε ότι η 3Ε το 2015 είχε παραχωρήσει στον ιστορικό σύλλογο δωρεάν τις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της Coca Cola, στην περιοχή Βρυώνη, για να καλύψει το έλλειμμα κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κερκυραϊκού αθλητισμού. Μάλιστα, είχε χρηματοδοτήσει και την κατασκευή βασικών υποδομών για τη λειτουργία του Κλειστού Προπονητηρίου ,ενώ κάθε χρόνο γίνονταν ανανέωση του παραχωρητηρίου.

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως στον τεράστιο χώρο που είχε δώσει για χρήση ο ιδιοκτήτης κ. Δαυίδ στον Κερκυραϊκό Γ.Σ., οι ιθύνοντες του σωματείου είχαν δημιουργήσει γήπεδο χάντμπολ, ξεχωριστό γήπεδο μπάσκετ και ξεχωριστό χώρο για στίβο με διαδρόμους, με ταρτάν για ταχύτητες, για επί κοντώ, για άλματα τριπλούν, μήκος και ύψος, αλλά και για indoor cricket, ενώ υπήρχε αίθουσα για πινγκ πονγκ, καθώς και ξενώνας με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 20 ατόμων.

 


Ο επΊ σειρά ετών καταξιωμένος προπονητής του Στίβου του εν λόγω σωματείου, Παύλος Σκορδίλης, δήλωσε τα εξής: «Γυρίζουμε 35 χρόνια πίσω, ενώ μια μεγάλη φουρνιά νέων αθλητών δεν θα μπορέσει να κάνει τη σωστή προπόνηση τον χειμώνα, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν στο ύψος των δυνατοτήτων τους.


Μάλιστα θέλω να υπενθυμίσω ότι το 1997 με τις δυο παγκόσμιες πρωτιές του Φίλιππου Σγούρου είχε δοθεί μέσα στο κλειστό γυμναστήριο ένας διάδρομος στην πλευρά της εξέδρας για να μπορεί να προπονείται, αλλά ούτε αυτό πλέον είναι εφικτό. Μην ξεχνάμε ότι χάρη στον χώρο στου Βρυώνη και τη δυνατότητα προπόνησης όλο τον χειμώνα, έφτασε στη δεύτερη θέση του κόσμου η Κ. Ρωμαίου, στην πρώτη θέση της Ευρώπης ο Μαντζουρογιάννης και η Καρύδη και πολλοί άλλοι διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες».

 


Ένας ακόμη προπονητής, αυτήν την φορά, από τον χώρο της χειροσφαίρισης, ο Νίκος Πέρρος, ο οποίος στον ίδιο χώρο , δημιούργησε τμήμα χάντμπολ στον Κερκυραϊκό Γ.Σ., που μέσα σε τρία χρόνια οι ομάδες Παίδων και Κορασίδων έφτασαν στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, (δείγμα του τι σημαίνει να υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις) και που ο ίδιος όλες τις προηγούμενες μέρες, μαζί με άλλους προπονητές, αθλητές και γονείς ξήλωσαν και μετέφεραν τα πάντα από το κλειστό στου Βρυώνη, ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι ένα θλιβερό γεγονός και θα μπορούσε να δοθεί λύση για τη νεολαία γενικότερα αν π.χ. τον χώρο τον είχε αγοράσει ο Δήμος της Κέρκυρας και τον μετέτρεπε σε χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Μια εφικτή και καθ' όλα ρεαλιστική πρόταση, αφού ο Δήμος έχει τέτοιες δυνατότητες».Τραγικός , λοιπόν, ο επίλογος για ένα σωματείο το οποίο ανέδειξε (και εκτός συνόρων) πανάξια παιδιά, πρόσφερε και συνέβαλε στον Ελληνικό Αθλητισμό τα μέγιστα, με την Πολιτεία να κωφεύει, «να κόβει τα φτερά» τόσο σε επίδοξους, όσο και σε καταξιωμένους αθλητές που αγαπούν αυτό που κάνουν, θυσιάζοντας κατ επιλογήν τους προσωπική ζωή, κοινωνικές εκδηλώσεις ,διατροφή κ.λ.π., σε προπονητές οι οποίοι έχουν κάνει κατάθεση ψυχής, με ατελείωτες ώρες προσφοράς, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους προς τα παιδιά και το άθλημα, το οποίο υπηρετούν και φυσικά στους γονείς .

 


Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη (14/10) πραγματοποιήθηκε η προπόνηση των τμημάτων μίνι και παγκορασίδων χάντμπολ του Κερκυραϊκού Γ.Σ., στο εξωτερικό γήπεδο του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας, μετά την απομάκρυνση από την Βελκα και ευτυχώς που βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες. Η μόνη ελπίδα τώρα, είναι να παραδοθεί έγκαιρα
ο χώρος του Ναυσιθοείου, για προπονήσεις σε κλειστό χώρο.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
30
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Απολλωνία, Αστέριος, Αστέρης, Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα, Ζηνοβία, Ζήνα, Τζήνα,Τζίνα, Ζελίνα, Ζηνόβιος, Ζηνοβής, Ζήνος, Τζήνος, Κλεόπας, Κλεόπιος, Κλεοπία, Κλεοπάκης, Πάκης, Κρονίων, Κρονίωνας, Κρονίος, Κρόνος, Κρονία, Μαρκιανός, Μαρκίνος, Τέρτιος, Τέρτος, Τέρτης, Τέρτια, Τέρτα, Τέρτη, Τερτίνος, Τερτίνα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb