21/09/2020

ΜΠΑΣΚΕΤ: Μικροπρέπειες σε τουρνουά Προμίνι!

Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ιστοσελίδας BASKET 247, που αφορά τις υποδομές του κερκυραϊκού μπάσκετ:


Η λέξη «ντροπή» είναι λίγη πολλές φορές για να περιγράψει πράξεις, κινήσεις, ομιλίες κτλ. Αυτό όμως που συνέβη στην Κέρκυρα μεταξύ των δυο πιο ιστορικών ομάδων του νησιού, σε αγώνα ΠΡΟΜΙΝΙ, ξεπερνάει κάθε λογική!


Σύμφωνα, λοιπόν, με το Φύλλο Αγώνα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο τυπικά φιλοξενούμενος Κερκυραϊκός , κατέθεσε ένσταση εναντίον του Φαίακα για έλλειψη άδεια τέλεσης αγώνων. Η παραφωνία στην όλη διαδικασία είναι ότι το γήπεδο έχει άδεια διεξαγωγής παιχνιδιών, γιατί πολύ απλά είναι η έδρα όλων των ομάδων της Κέρκυρας (και του Κερκυραϊκού φυσικά) και η άδεια έχει σχέση μόνο με την κερκίδα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου φυσικά δεν υπήρχε κόσμος.


Το δεύτερο και ίσως πιο απάνθρωπο έχει να κάνει με το αίτημα του Φαίακα (επαναλαμβάνουμε σε αγώνα Προμίνι) να δηλωθούν ακόμα 2 παιδιά, το ένα εκ των οποίων έχει πρόβλημα αυτισμού και η υγεία του μέσα από το μπάσκετ έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η απάντηση ήταν αρνητική.


Για την ιστορία, ο Φαίακας δεν έβαλε το συγκεκριμένο παιδί στην 12αδα βάζοντας κάποιο άλλο και ο Κερκυραϊκός νίκησε το ματς. Αλλά σε παιδιά 12,11 και 10 χρονών το ζητούμενο είναι η νίκη; Η να νιώσει την χαρά το παιδί της συμμετοχής σε έναν αγώνα με τους συμπαίκτες του;


Φανταστείτε ότι το Προμίνι δεν είναι καν Πρωτάθλημα, αλλά ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Είναι πιο σημαντική η νίκη από την συμμετοχή των παιδιών και την χαρά του παιχνιδιού; Ακόμα και να μην γουστάρεις τις φάτσες των αντίπαλων προπονητών, παραγόντων μπροστά στα μικρά παιδιά πρέπει να είσαι πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Φανταστείτε μόνο την ψυχολογία του παιδιού που βγήκε από την 12αδα; Για ένα παιχνίδι ΠΡΟΜΙΝΙ.


Ανεπίσημη θέση για τα όσα έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση προμίνι με τον Φαίακα Κέρκυρας πήρε ο Κερκυραϊκός, ενώ τονίζει πως θα προβεί και σε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Η θέση που πήρε ο Κερκυραϊκός για το θέμα του αγώνα προμίνι με τον Φαίακα, μέσω της ιστοσελίδας Basket247.gr:

«Έχετε πει τόσα ψέματα που στο τέλος δεν τα θυμάστε ούτε εσείς οι ίδιοι.
Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος θα τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ώρες και τότε άπαντες θα καταλάβουν»...

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
23
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ιάκωβος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb