21/09/2020

Σε 11 οικισμούς της Κέρκυρας θα επιδοτηθούν οι κάτοικοι για απόκτηση τηλεοπτικού σήματος.

Δωρεάν εξοπλισμό σε κατοίκους 960 οικισμών στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και 11 στην Κέρκυρα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την τηλεοπτική κάλυψη στις "λευκές περιοχές" (περιοχές δηλαδή ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας που σήμερα δεν έχουν σήμα).

 


Στην Κέρκυρα αφορά τις περιοχές: Αγ. Ματθαίος, Αργυράδες, Βιρός, Γιμάρι, Δουκάδες, Μαραθιάς, Πετριτής, Πέλεκας, Κάτω Γαρούνα, Κάτω Αγ. Μάρκος, Σκριπερό.


Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι η καταχώρηση του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας, στην σχετική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί σύντομα. Σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα προβλέπεται επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού με οκταετή εγγύησή του

 

Με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των λευκών περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

 

Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα αντλούνται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες. Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημά τους συνοδευόμενο από ως και επτά δικαιολογητικά.
Για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δεν προβλέπεται κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων με τη μορφή συνδρομής.

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
23
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ιάκωβος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb