20/09/2020

Οι αλλαγές στον ΚΑΠ για τη σεζόν 2020-2021

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι νέες αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, οι οποίες θα ισχύσουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-2021) και που είναι οι εξής:

 

«Βάσει του νέου ΚΑΠ που παρελήφθη από την ΕΠΟ πρόσφατα, τα σωματεία στους αγώνες τους μπορούν να δηλώνουν 20άδα, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι τώρα- και μόνο για την τρέχουσα σεζόν-, λόγω του κορωνοιού.


Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν 5 αλλαγές και επιπρόσθετα 6η αλλαγή στην παράταση.


Προκειμένου να περιορισθεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει μέχρι τρείς ευκαιρίες για να προβεί στις 5 αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ ελεύθερα επιτρέπονται οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

 


Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται μεταφέρονται στην παράταση.


Σε περίπτωση κατά την οποία τα χρώματα της στολής των ομάδων που διαγωνίζονται είναι τα ίδια ή παραπλήσια, το φιλοξενούμενο σωματείο υποχρεούται στην αλλαγή στολής. Αν δεν έχει, τότε ο διαιτητής το αναγράφει στο Φ.Α., η γηπεδούχος ομάδα αλλάζει χρώμα στολής και η φιλοξενούμενη θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της οικίας διοργανώτριας.


Τα σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA Β΄ η UEFA PLUS τουλάχιστον.


Τα σωματεία της Β΄ - Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA C΄ τουλάχιστον.


Όσες φορές ορίζεται να διεξαχθούν στο ίδιο γήπεδο δύο αγώνες πρωταθλήματος, η ώρα έναρξης του δεύτερου απ' αυτούς πρέπει να καθορίζεται σαράντα πέντε (45) λεπτά, τουλάχιστον, μετά την ώρα που κανονικά θα έληγε ο πρώτος αγώνας.

 

 

Οι ποινές που επιβάλλονται στα πρωταθλήματα Υποδομών εκτίονται μόνο σ΄ αυτά. Μέχρι την έκτιση της ποινής ο ποδοσφαιριστής δεν δύναται να αγωνισθεί σε άλλο ηλικιακό πρωτάθλημα που δικαιούται να συμμετέχει άρθρο 37 παρ. 3 του Κ.Α.Π.)».

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 
Corfu Corner Radio

Παρασκευή
23
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ιάκωβος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb