11/09/2020

Το αίτημα για ενοποίηση της SL2 και FL συνυπέγραψε η ΠΑΕ Κασσιόπη

Την περασμένη Τρίτη (8/9) 20 ΠΑΕ εξέδωσαν από κοινού ψήφισμα - απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και μετατροπή της Super League 2 & Football League σε ενιαία κατηγορία .

 


Πρόκειται για τις 12 από τις 14 ομάδες της Football League, μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ Κασσιόπη και ο Απόλλωνας Πόντου, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός τους στην εν λόγω Κατηγορία, καθώς και των οκτώ Πρωταθλητριών της Γ Εθνικής. Το «ψήφισμα» δεν υπέγραψαν δύο ΠΑΕ της Football League και συγκεκριμένα η Νίκη Βόλου και η Καβάλα.


 


Η επιστολή στάλθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η πρωτοβουλία των 20 ΠΑΕ προέκυψε, μετά την ακύρωση της απόφασης της ΕΠΟ από το Διαιτητικό Δικαστήριο.


 


Ως γνωστό, η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει το Πρωτάθλημα της Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες, τον υποβιβασμό του κερκυραϊκού σωματείου και του Απόλλωνα Πόντου, καθώς και την άνοδο από την Football League οκτώ ομάδων, ενώ το Πρωτάθλημα σε αυτή την Κατηγορία να πραγματοποιηθεί με την παρουσία 16 σωματείων, χωρίς κανένα υποβιβασμό, αλλά και με άνοδο των περσινών Πρωταθλητών των οκτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής. Οι 20 σύλλογοι ζητούν από τον κ. Αυγενάκη να μεριμνήσει ο ίδιος άμεσα για την δημιουργία ενιαίας κατηγορίας Super League 2 - Football League, διότι οι διοργανώτριες αρχές αδυνατούν να πάρουν αποφάσεις.

 


Παραθέτουμε αναλυτικά την επιστολή:


«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έγινε δεκτή η προσφυγή της Π.Α.Ε. Χανίων δυνάμει της υπ' αριθμόν 104/200 απόφασης που δημοσιεύθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. Συνέπεια τούτου, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δηλώσατε ότι αναμένετε τις προτάσεις των ομάδων προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση. Δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 19/8/2020 περιείχε δύο αποφάσεις-προτάσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση της Super League 2 - Football League για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, η μια εκ των οποίων προσβλήθηκε δικαστικά και εν τέλει ακυρώθηκε δυνάμει της προαναφερόμενης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., αποτελεί πλέον μονόδρομο η εφαρμογή της δεύτερης πρότασης που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο - και η οποία κατέστη απρόσβλητη και αμετάκλητη, ήτοι η μετατροπή της Super League 2 και της Football League σε μια ενιαία κατηγορία με τη δημιουργία δυο ομίλων (Βόρειος-Νότιος), στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες των δυο πρώην ως άνω κατηγοριών.

Σας προτείνουμε - λόγω αδυναμίας συμφωνίας των διοργανωτριών αρχών - να θέσετε εσείς και οι συνεργάτες σας τους όρους συμμετοχής διενέργειας και ειδικότερα:
Το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβάλλεται από κάθε Π.Α.Ε. προς αποφυγή αντιαθλητικών ενεργειών,
Τη δίκαιη ποσοστιαία κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά προηγούμενη φθίνουσα θέση.


Εξάλλου, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω, θα εξορθολογήσετε την αδικία που προήλθε από το νόμο Βασιλειάδη (όπως έχετε δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος δημόσια), η οποία στέρησε το δικαίωμα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ' Εθνικής να ανέλθουν στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς επίσης θα δικαιώσετε της ομάδες της Football League (θέσεις 3-8), οι οποίες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στη Super League 2, αν και μαθηματικά θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.
Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε αναλόγως, για τη άμεση αναδιαμόρφωση της νέας ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας με δυο ομίλους, η οποία αποτελεί απόφαση 20 ομάδων (υγιείς ομάδες, ως επί το πλείστον της επαρχίας), περίπου 1.500 ποδοσφαιριστών-προπονητών-γυμναστών-εργαζομένων και περίπου 150.000 φιλάθλων, ταυτίζεται δε απόλυτα με την βούληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.


Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νομοθετική πρωτοβουλία-παρέμβαση, ώστε να ρυθμιστούν όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία των δύο Ομίλων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως άλλωστε είναι η επιθυμία και πάντων των ομάδων της κατηγορίας της Football League.

Οι συνυπογράφουσες Π.Α.Ε.:
ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΑΙΓΑΛΕΩ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΙΑΛΥΣΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΡΟΔΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ»

 

 


Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League 2, μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης που εξέδωσε είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, στο να παρέμβει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και να λύσει τον... γόρδιο δεσμό της ενοποίησης ή μη των Κατηγοριών Super League 2- Football League:«Με την με αριθμό 104/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έγινε δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ Χανιά με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες.
Αυτό σημαίνει πλέον ότι το πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.


Ομοίως απορρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι προσφυγές των ΠΑΕ Κασσιόπη και ΠΑΕ Απόλλωνα Πόντου, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.


Σεβόμενοι τις ως άνω αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία δικαστές του Αρείου Πάγου και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

Την παρούσα ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ:
1) ΑΟ ΞΑΝΘΗ
2) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
3) ΧΑΝΙΑ
4) ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
5) ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
6) ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
7) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
8) ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
9) ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
10) ΤΡΙΚΑΛΑ
11) ΙΩΝΙΚΟΣ

 

Υ.Γ Η ΠΑΕ Πλατανιάς δεν συνυπογράφει διότι κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπό της.


 


Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
25
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευφροσύνη, Ευφροσύνα, Φροσύνη, Φρόσω, Φροσούλα, Φροσού

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb