11/09/2020

Παρουσία των Γιαννιώτη & Γκερέκου ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

Με δύο κερκυραϊκές παρουσίες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (6/9), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο 1ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης 2020 , στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

 

Το παρόν έδωσαν τόσο η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία από κοινού με τον δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, έδωσαν το σήμα εκκίνησης, όσο και ο Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές. Στη διοργάνωση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 


Η αθλητική εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο (5/9), με τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 3χλμ. και ακολούθησε η διαδρομή του 1.5χλμ., στην παραλία Πευκί. Την Κυριακή 6/9, η διοργάνωση κορυφώθηκε με την αναβίωση της κολυμβητικής διαδρομής των 10χλμ., στα στενά του Αρτεμισίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και έναν παιδικό αγώνα 800μ.

 


Στους αγώνες έλαβαν μέρος -μεταξύ άλλων-, ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης, Petar Stoychev ( 4 συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, 11 τίτλους σε major international open water marathon swimming FINA series και μέλος του Ice Swimming Hall of Fame), ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο, Yasu Fukuoka, ενώ από την ελληνική πλευρά -μεταξύ άλλων συμετείχαν- και η παγκόσμια Πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη, χάλκινη πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης open water του 2011 και με συμμετοχή σε 4 Ολυμπιάδες, η Μαριάννα Λυμπερτά, η οποία έχει ανακηρυχτεί τρεις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδας, η Σοφία Ψιλόλιγνου, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης: Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, Όλγα Ντάλλα, καθώς και ο Πρωταθλητής, Γιώργος Σκοτάδης (Διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας).

 


Να επισημανθεί πως στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, πρώτευσαν στους Άνδρες, ο Βούλγαρος, Petar Stoychev και στις Γυναίκες η Ελληνίδα, Βίκυ Κουβέλη, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση στον αρχαίο οικισμό της κοινότητας Αρτεμισίου, όπου βρίσκεται η Μαυροελιά του Αρτεμισίου ή Ελιά Μαυρομανδήλα. Στους νικητές όλων των αγώνων απονεμήθηκε συμβολικά από ένα κλαδί της Μαυροελιάς.

 

Εξάλλου, τιμήθηκαν για την παρουσία τους οι Σπύρος Γιαννιώτης, Νίκος Γέμελος, Petar Stoychev, Yasu Fukuoka, Βίκυ Κουβέλη, Μαριάννα Λυμπερτά και Σοφία Ψιλόλιγνου, ενώ για την ιδέα και το έργο του,βραβεύτηκε και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Ιωάννης Κοντζιάς.

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
25
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευφροσύνη, Ευφροσύνα, Φροσύνη, Φρόσω, Φροσούλα, Φροσού

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb