08/08/2020

Απέτρεψαν αποδραση σκληρού ποινικού κρατούμενου των Φυλακων

Στις 6 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης Κέρκυρας απέτρεψαν απόπειρα απόδρασης σκλήρου ποινικού κρατουμένου.

Πιο συγκεκριμένα και αφού παρατηρήθηκε υποπτη συμπεριφορά διεξάχθηκε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν σε διατηρητέα κελιά της ακτίνας Κ και του ειδικού χώρου κράτησης τα εξής αντικείμενα:

μία αυτοσχέδια ανεμόσκαλα
ένας αυτοσχέδιος γάντζος
πέντε αυτοσχέδια σουβλιά
ένας σπασμένος μηχανισμός ανεμιστήρα
ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο
και μία αυτοσχέδια σκαλωσιά κατασκευασμένη από τρεις διατηρητές ξύλινες πόρτες κελιών.

Ο εν λόγω κρατουμενος σε συνεργασία με άλλους ποινικούς κρατούμενους προετοίμασε την απόδραση του κατά την ώρα προαυλισμού του και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο πρώτος όροφος της ακτίνας Κ διατηρείται κλειστός με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Εδώ και αρκετό χρόνο έχει ζητηθεί απο την υπηρεσία η μεταγωγή του εν λογω κρατουμένου καθώς και άλλων κρατουμένων σε άλλο κατάστημα για λόγους ασφαλείας και υπερπληθυσμού του καταστήματος.

Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της σύλληψης του επιτέθηκε βίαια στο προσωπικό του καταστήματος και στον ίδιο τον αρχιφύλακα.

Βάσει της ανακοίνωσης, «Συγχαρητήρια για την επιτυχία και το φιλότιμο των συναδέλφων που παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που βιώνουν καθημερινά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν για ακόμα μία φορά στα απαιτητικά καθήκοντά τους.

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και του αρμόδιου εισαγγελέα."

 

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
28
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb