04/08/2020

Νέα αναβολή στην απόφαση για αναδιάρθωση της Super League 2

Σταυρόλεξο για... δυνατούς λύτες έχει καταντήσει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών Κατηγοριών Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, καθώς η ΕΠΟ δεν πήρε καμία απολύτως απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα κατά την χθεσινή(Δευτέρα 3/8) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.


Μολονότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η αναδιάρθρωση, εν τούτοις η Ομοσπονδία δεν πήρε καμία απόφαση επ' αυτού., καθώς αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η διαδικασία που θα καθορίσει το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου για την Super League 2 και την Football League .

 

Η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 19 Αυγούστου, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.


Το μόνο που «κλείδωσε», είναι πως το διπλό μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει κανονικά στις 22 και στις 29 Αυγούστου με τις έδρες να προκύπτουν μετά από κλήρωση, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για 15 ομάδες στην Super League 1, κάτι που σημαίνει πως η «μεγάλη κατηγορία» θα παραμείνει με 14 ΠΑΕ και τη νέα σεζόν.


Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία:


«Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Ένωσης για το μέλλον της Super League 2 και της Football League.


Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:
«1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.


2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

 

 

 Corfu Corner Radio

Πέμπτη
1
Οκτώβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb