10/07/2020

Τρία κρούσματα Covid-19 στην Κέρκυρα

Σε διάστημα μόλις τριών ημερών (7-10 Ιουλίου) διαπιστώθηκαν πως τρεις αλλοδαποί οι οποίοι ήρθαν στο νησί είναι θετικοί στον Covid-19.

 


Συγκεκριμένα πρόκειται για μια 60χρονη Σέρβα, η οποία ήρθε οδικώς στην Κέρκυρα από την χώρα καταγωγής της και ήδη έχει τεθεί σε καραντίνα, σε σπίτι στην Βόρεια Κέρκυρα, μετά από εντολή του ΕΟΔΥ, αλλά επίσης και για δύο άτομα από την Ουγγαρία.

 

Οι δύο τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί, που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω του Προμαχώνα πρόκειται να φιλοξενηθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στην Κέρκυρα για αυτό το σκοπό.

 

Η γενική εικόνα της Ελλάδας είναι πως 50 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας χθες Πέμπτη (9/7).


Μπορεί τα 27 από αυτά να είναι εισαγόμενα ωστόσο στην κυβέρνηση έχει χτυπήσει καμπανάκι. Όπως έχει γίνει μάλιστα γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου.
Το κυβερνητικό επιτελείο ανέλυσε στον Πρωθυπουργό το σχέδιο υλοποίηση του επιχειρησιακού ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας. Ανάλογα με την εισροή κρουσμάτων στην χώρα θα παρθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε νέο κύμα.Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη έτοιμο «plan B» που πατάει σε τρεις πυλώνες.
Ο πρώτος αφορά ελέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, ο δεύτερος σε ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα, κυρίως από Βαλκανικές χώρες. Ο τρίτος αφορά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.
Η παρουσίαση του σχεδιασμού θα γίνει από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Για την κυβέρνηση θεωρείται κρίσιμο τεστ το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να δέχεται ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Τα κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους την κρισιμότητα της κατάστασης.

 

Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 Corfu Corner Radio

Παρασκευή
22
Ιανουάριος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Αναστάσιος, Αναστασία, Τάσος, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Τιμοθέα, Τιμοθέη, Τίμα, Τίμη, Θέος, Θέα, Θέη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb