09/07/2020

Αποκόπτεται η διαιτησία από τις Ενώσεις!

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ελληνική διαιτησία βρίσκεται υπό την κηδεμονία της ΕΠΟ και των κατά τόπων ΕΠΣ, άρα κατ ουσία οι ρέφερι ελέγχονται από τους παράγοντες. Ωστόσο, αυτό όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει σύντομα!


Πρόθεση της FIFA και της UEFA είναι να αποκοπεί η διαιτησία από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις και να γίνει ανεξάρτητη, αλλά και να πάψουν οι ρέφερι να αποδίδουν στις ΕΠΣ ποσοστά από τους αγώνες τους.


Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα που ανήρτησε η ιστοσελίδα SFYRIGMATA .BLOG SPOT. COM:


«Άρωμα μνημονίου έχει η μετακόμιση της ΚΕΔ στο Μαρούσι, αλλά και η εξαγγελία των FIFA, UΕFA ότι οι ρέφερι δεν θα δίνουν ποσοστά στις ενώσεις.


Μετά τη μετακόμιση της ΚΕΔ στο κτίριο του VAR στο Μαρούσι, δηλαδή ο Περέιρα και η... κομπανία του «άφησαν» τα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των διαιτητών με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις και κατ' επέκταση με την ΕΠΟ. Όπως ζήτησαν η FIFA και η UEFA πλέον οι ρέφερι (διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές) δεν θα αποδίδουν ποσοστά από τις αμοιβές των αγώνων τους στις ποδοσφαιρικές ενώσεις.
«Δεν ενημέρωσε ο Περέιρα τις διεθνείς ομοσπονδίες, εμείς ενημερώσαμε, επειδή αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνεται», ανέφερε ο Χούμπελ στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ. Τα ποσοστά είχαν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και τα τελευταία είχαν βάλει και άρθρο στον κανονισμό διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο «οι ΕΠΣ δικαιούνται να παρακρατούν ποσοστό από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους των εξόδων για προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (σχολές διαιτησίας, επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, σεμινάρια, κ.λπ.), ως ακολούθως: α. Διεθνείς αγώνες: Είκοσι τοις εκατό (20%), από την αμοιβή, την μετακίνηση και την ημεραργία. β. Αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών: δεκαπέντε τοις εκατό (15%) από την αμοιβή και την ημεραργία. γ. Αγώνες Γ' Εθνικής κατηγορίας και πρωταθλημάτων ευθύνης των ΕΠΣ: Δέκα τοις εκατό (10%) από την αμοιβή και την ημεραργία. Η παρακράτηση θα αποδεικνύεται από την ΕΠΣ».
Όλα αυτά (σ.σ. τη νέα σεζόν η ΚΕΔ θα έχει γραφεία μόνο στο Μαρούσι και δεν θα συστεγάζεται με την ΕΠΟ) είναι δυο σημαντικά βήματα που έχουν άρωμα μνημονίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ, προαναγγέλλοντας δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ και στη διαιτησία. Επίσης, στην ποδοσφαιρική πιάτσα, όπως και στις τάξεις των φιλάθλων, ερμηνεύονται και ως βήματα μακριά από τη σαπίλα, δεδομένου ότι με την οριστική μετακόμιση της ΚΕΔ θα κοπεί και κάθε σχέση με την ΕΠΟ, ενώ με τη μη απόδοση των ποσοστών, θα κοπεί και η σχέση των διαιτητών με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις.


Επιμέλεια: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
9
Αύγουστος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Δεν βρέθηκαν γιορτές

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb