Τι θα πρέπει να απαιτήσουν οι ομάδες από την ΕΠΣΚ - CorfuCorner.gr
04/07/2020

Τι θα πρέπει να απαιτήσουν οι ομάδες από την ΕΠΣΚ

Από την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν οι συναντήσεις της Διοίκησης της ΕΠΣ Κέρκυρας με τα σωματεία-μέλη της Ένωσης, με σκοπό την συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την καταγραφή των αιτημάτων τους.

 

 

 

Τις τελευταίες μέρες, διαπιστώσαμε πως σε κάποιους παράγοντες ομάδων επικρατεί μια αμηχανία και μια διστακτικότητα αναφορικά με το τι θα μπορούσαν να προτείνουν στην ΕΠΣΚ. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να γράψουμε το παρόν άρθρο.

 

 

 

Κύριοι, το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο νοσεί σε κάποιους τομείς και πηγαίνει κατά διαόλου σε ορισμένους άλλους. Από τους ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής δύναστε (και επιβάλλεται) να ζητήσετε πολλά πράγματα για να γίνουν όπως π.χ. είναι τα ακόλουθα:

 

 

 

Πρώτον, τα σωματεία να απαιτήσουν να ξεκαθαρίσει άμεσα σχετικά με το αν θα γίνει αναδιάρθρωση και ποια θα είναι η σύνθεση των τοπικών Κατηγοριών, ώστε να γνωρίζουν οι ομάδες πού θ' αγωνίζονται την επερχόμενη σαιζόν και να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους όπως πρέπει.

 

 

 

Δεύτερον, η ΕΠΣ Κέρκυρας να μειώσει αισθητά τόσο τα παράβολα συμμετοχής στα Πρωταθλήματα και το Κύπελλο, όσο και το εξοδολόγιο της διαιτησίας.

 

 

 

Τρίτον, η Ένωση να απευθυνθεί στους Δήμους του νομού και την Περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των προβληματικών γηπεδικών εγκαταστάσεων.

 

 

 

Τέταρτον, να συνάψει η διοργανώτρια αρχή συμφωνία με εταιρία αθλητικών ειδών, ούτως ώστε οι σύλλογοι να προμηθεύονται το απαραίτητο αθλητικό υλικό (μπάλες, στολές, παπούτσια, επικαλαμίδες κλπ.) σε μεγάλη έκπτωση.

 

 

 

Πέμπτον, το Ταμείο Αλληλεγγύης να βοηθάει σε όλες τις περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών ποδοσφαιριστών και όχι να λειτουργεί κατά το δοκούν, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

 

 

 

Έκτον, Όπως η Ένωση δημοσιοποιεί τις ποινές που επιβάλλονται σε σωματεία, ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, ομοίως να δημοσιοποιούνται και οι τιμωρίες των διαιτητών.

 

 

 

Έβδομον, η ΕΠΣΚ να συνάψει συμφωνία με πλοιοκτήτρια εταιρία που να διαθέτει σύγχρονα και αξιόπλοα καράβια, ώστε να μπορούν οι ομάδες να μετακινούνται γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια από και προς τους Παξούς, όχι να αναγκάζονται να ταξιδεύουν με σαπιοκάραβα, να καταταλαιπωρούνται και να καταξοδεύονται, όπως συνέβη την περασμένη περίοδο.

 

 

 

Όγδοον, Εφόσον είναι εφικτό, η διοργανώτρια αρχή να βρει χορηγό που να προμηθεύει τα σωματεία με δωρεάν εμφιαλωμένο νερό, καθ' όλη την διάρκεια της σαιζόν.

 

 

 

Ένατον, η Ένωση να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας και να συνεργαστεί μαζί του σε θέματα διαιτησίας (αξιολογήσεις, επιμόρφωση των ρέφερι, ορισμοί κ.α.), ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος να μπορεί να διαθέτει τα μέλη του ως παρατηρητές διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των τοπικών διοργανώσεων κι επίσης να του αποδίδονται τα ποσοστά των διαιτητών των αγώνων, όπως δικαιούται βάσει νόμου.

 

 

 

Δέκατον, Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να χωριστούν οι τοπικές Κατηγορίες σε δύο Ομίλους η κάθε μία, Βόρειο και Νότιο, με γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου οι ομάδες να μην υποχρεώνονται σε μακρινές και πολυέξοδες μετακινήσεις.

 

 

 

Εντέκατο, η διοργανώτρια αρχή να απαιτήσει από τους ενοικιαστές του ενωσιακού γηπέδου να μειώσουν το αντίτιμο της χρήσης του χώρου από τις ομάδες, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί υπερβολικά.

 

 

 

Δωδέκατο, η Ένωση να λειτουργήσει επιτέλους μέσα σε διαφανή πλαίσια και να ανακοινώνει τις κινήσεις της, ώστε τα σωματεία να ξέρουν πού καταλήγουν τα λεφτά τους.

 

 

 

Και δεκατοτρίτο, η ΕΠΣ Κέρκυρας να ανακοινώνει τους ορισμούς των διαιτητών των αγώνων, όπως συνέβαινε και παλαιότερα, όπως επίσης να δημοσιοποιεί και τα αποτελέσματα των διαιτητικών τεστ.

 

 

 

Αυτές είναι μερικές από τις δικές μας σκέψεις και προτάσεις, αναφορικά με το τι μπορούν να ζητήσουν οι παράγοντες των σωματείων από την Διοίκηση Ποζίδη. Κύριοι, μην διστάζετε και μην ντρέπεστε. Μάθετε να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, όχι μόνο για το καλό της ομάδας σας, αλλά και του τοπικού ποδοσφαίρου. Αγαπητοί φίλοι, εσείς τους βάλατε στο Συμβούλιο της ΕΠΣΚ και κατ' ουσία είναι «υπάλληλοί» σας! Είναι υποχρέωσή τους να κάνουν πέντε-δέκα πραγματάκια και να φανούν χρήσιμοι, όχι να κάθονται και να... βαράνε μύγες!

 

 

 

• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

 

 

 

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
10
Μάιος
2021
Σήμερα γιορτάζουν: Σίμωνας, Σίμων, Σίμος, Σιμώνα, Σιμόνα, Σιμωνία, Σιμώνη, Σιμωνίτσα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb