03/07/2020

Νοσοκομείο η …φρενοκομείο;;;

Καθημερινά διαβάζουμε ,αλλά δεν βλέπουμε ιδίοις όμασι τις προσπάθειες που κάνει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για να αποδείξει ότι υφίσταται!! Προσλαμβάνουν γιατρούς οι οποίοι κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτοι η αδαείς διότι προφανώς λόγω φόρτου εργασίας και λιγοστής μισθοδοσίας είτε είναι αγενείς, είτε δεν ενδιαφέρονται, είτε δεν γνωρίζουν από ψυχολογία.

 

Μιλώ από προσωπική εμπειρία διότι νεφρολόγος απλά επειδή ...άκουσε..απο δίλεπτη κυριολεκτικά συζήτηση χωρίς να είναι παρών στο δωμάτιο που νοσηλευόταν ο σύντροφος μου, οτι βάσει ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ.ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ και χωρίς να γνωρίζει την κλινική του εικόνα πρέπει να μπεί στην αιμοκάθαρση....., επειδή είναι διαβητικός και το είπε έτσι απλά και αγόγγυστα, επαναλαμβάνω βάσει στατικής!!! ΕΛΕΟΣ ΚΕ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, Διοικητή του Νοσοκομείου.

 

Υπο την διοίκηση του βιοχημικού και Διευθυντή Λεωνίδα Ρουμπάτη τίποτε απολύτως δεν λειτουργεί σωστά!! Ξεκινώ από το γεγονός ότι στους πάσχοντες δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση για το τι τους συμβαίνει?? Δεν υπάρχουν ορισμένα φάρμακα και οφείλει ο συνοδός του ασθενούς να τα βρεί?? Ξαφνικά εκεί που υπάρχει ύφεση του περιστατικού ο ασθενής παίρνει εξιτήριο ?? Η διατροφή είναι άκρως αν μη τι άλλο παγωμένη και ανεπίτρεπτη σε διαβητικούς ??? Διότι ναι συνέβει και αυτό σε διαβητικό έφεραν πουρε με χοιρινό κρέας για μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:30 !!! και βραδυνό Πατάτες με μπιφτέκι!!! Να επισημάνω εδώ ότι είθισται οι ασθενείς να τρώνε στις 12:30 και για βράδυ στις 18:30!!!! Ο Ρουμπάτης δεν ξερω αν πριν ήταν σε ξενοδοχείο Μανατζερ αλλά εδώ είναι σε νοσοκομείο !!

 


Πόση υπομονή να δείξει ο ασθενής όταν κοιμάται σε ένα κρεβάτι με υπόστρωμα κα ι στρώμα από μουσαμά μέσα σε αυτήν την ζέστη και σεντόνια τα οποία ουτε καν υποστηρίζουν το μέγεθος του στρώματος και γλυστράνε με αποτέλεσμα ο ασθενής να κοιμάται σε ναυλον ????

 


Οι νοσοκόμες να είναι άφαντες όταν τις χρειαστείς και πραγματικά δεν φταίνε δεν έχουν χρόνο γιατί ο Ρουμπάτης φρόντισε να είναι λιγοστές και να δουλεύουν διπλές βάρδιες!!! ΕΛΕΟΣ


Ακόμη και τα καθίσματα για τους επισκέπτες είναι ανύπαρκτα και πάμε με την φιλοσοφία « ο κλέψας του κλέψαντος»


 


Να επισημάνω τέλος πως όποιος θελήσει να πάρει τις εξετάσεις του πρέπει να τάξει πρώτα κερί στον Αγιο Σπυρίδωνα και μετα να περιμένει πότε αμα και εφοσον ευαρεστηθεί το αρχείο (το οποίο υπολειτουργεί αισθητά )να δώσει τις απαντήσεις των εξετάσεων οι οποίες βασικά δεν ισχύουν και ο ασθενής πρέπει να κάνει καινούργιες!!!!


Για να κλείσεις ραντεβού δεν πας στα γκισέ απλα περιμένεις σε ένα τηλέφωνο και αμα απαντήσουν και είσαι τυχερός στο επόμηνο εξάμηνο θα βρεις τον γιατρό για να δεις αν θα ζήσεις, αν θα επιβιώσεις η αν θα παρεις φάρμακα μέχρι πότε Θεός ξέρει θα σε ξαναδεί!!

 


Τέλος το παρκινγκ για ΑΜΕΑ τους μάρανε που έφτιαξαν πρόσφατα, ακριβώς δεξιά από την κεντρική πόρτα του νοσοκομείου!!! Εκεί λοιπόν χθές Πέμπτη (2/7) ήταν αρχικά παρκαρισμένο ένα φορτηγό της DAIKIN για να βάλουν air conticion και κατόπιν ένα πολύ μεγάλο φορτηγό "ΣΤΕΡΓΙΟΥ» που είχε πιάσει κάθετα όλα τα παρκινγκ ΑΜΕΑ για να επανδρώσει το πανάκριβο κυλικείο του Νοσοκομείου !! Οντας εξαγριιωμένη και αφού ο φύλακας όταν έφτασα δεν με ενημέρωσε καν οτι εκτός της παράπλευρης εισόδου και η ευθεία οδός προς τα παρκινγκ είναι κλειστή και μέσα στο λιοπύρι να παρκάρω έχοντας μαζί μου τον σύντροφο μου ΑΜΕΑ διαβητικό και τυφλό διαβεβαιωμένο από ΚΕΠΑ σε χώρο για ασθενοφόρα αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε μέσα στην αφόρητη ζέστη περίπου 200 μέτρα για την κεντρική είσοδο.

 


Εν κατακλείδι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας απαιτείται να μην προκαλεί με τις σαχλώδεις ανακοινώσεις περί προσλήψεων γιατρών και να επικεντρωθεί σε ολους τους τομείς στην σωστή λειτουργία για τους ανθρώπους που διακυβεύεται η ζωή τους, η υγεία τους και η σωστή διάγνωση από ανθρώπους που έδωσαν όρκο στον Ιπποκράτη!

 


Αν, Κύριε Ρουμπάτη δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ανθρώπινη ζωή, ψυχολογία και αξιοπρέπεια πηγαίνετε να καλλιεργήσετε κολοκύθια και μελιτζάνες καλύτερα, παρά να παίζετε καθημερινά με άτομα που χρήζουν σοβαρής βοήθειας και υποστήριξης από το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού και φροντίστε επιτέλους  οι τουλέτες ΑΜΕΑ να είναι ανοικτές διότι και οι ανήμποροι έχουν ανάγκες , ουσιαστικές και δεν είναι λογικό να υπάρχουν μόνο οι ταμπέλες Τεράστια ντροπή, ανευθυνότητα και ασυνειδησία προς τις ευπαθείς ομάδες που αναγκάζονται να παιρνούν το κατώφλι αυτού του Κρατικού Ιδρύματος .

 

 

ΑΡΘΡΟ: της ΕΛΙΝΑΣ ΝΕΡΗ

 

 Corfu Corner Radio

Δευτέρα
10
Αύγουστος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευλαμπία, Ευλαμπή, Ευλάμπω, Λαμπή, Λαμπίνα, Λαμπία, Λάμπω, Ηρώ, Ήρων, Ιππόλυτος, Ιππολύτη, Ιππολύτα, Λαυρέντιος, Λαυρέντης, Λώρα, Λωραίνη, Λάουρα, Λαυρεντία, Λαυρεντίνα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb