23/05/2020

Ο Σπ. Γιαννιώτης δεύτερος γηραιότερος Ολυμπιονίκης!

Την περασμένη Τρίτη (19/5) δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα των 12 πιο μεγάλων ηλικιακά αθλητών που κατέκτησαν Ολυμπιακά μετάλλια.


Τη δεύτερη θέση στην Παγκόσμια λίστα κατέλαβε ο κερκυραίος, Σπύρος Γιαννιώτης, που είναι γεννημένος στις 19/2/1980 και ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2016 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 36 ετών και 179 ημερών. Τον ξεπερνάει μόνο η αμερικανίδα κολυμβήτρια Ντάρα Τόρες, η οποία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο σε ηλικία 41 ετών και 124 ημερών.


Το γεγονός σχολίασε ο Πρόεδρος της Kολυμβητικής Oμοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος δήλωσε το εξής: "Ο Γιαννιώτης αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μειώσω την τεράστια επιτυχία της αμερικανίδας κολυμβήτριας. Άλλο όμως τα 50 μέτρα ελεύθερο κι άλλα τα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Σπύρος με την αδαμάντινη παρουσία του στο χώρο για δύο δεκαετίες, καταδεικνύει την θέληση, την επιμονή, την διάρκεια, την ακατάπαυστη προσπάθεια, τον αμείωτο αθλητικό στόχο, πέρα από ηλικίες και χρόνια. Πρόκειται για έναν διαχρονικό αθλητή. Ένα άτομο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους ακολουθούν στον χώρο. Στα 36 του χρόνια ο Σπύρος Γιαννιώτης γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του».


Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για την λίστα των 12 πιο μεγάλων σε ηλικία αθλητών που γνώρισαν μεγάλες διακρίσεις, ο Γιαννιώτης τονίζει:


«Η διάρκεια είναι αυτή που ξεχωρίζει τον καθένα μας. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή. Να μην παρατάς ποτέ τον στόχο και το όνειρο. Όλα για μένα ξεκίνησαν το 2000 και 16 χρόνια αργότερα γνώρισα το πιο όμορφο συναίσθημα στην καριέρα μου.Νιώθω εξαιρετικά όμορφα βλέποντας το όνομά μου στην λίστα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές που έφτασαν στην κορυφή. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσω σε όλους τους νέους. Υπομονή, επιμονή και διάρκεια».


Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της , την περασμένη Τετάρτη (20/5),ειδικό αφιέρωμα για τη διάκριση του Σπύρου Γιαννιώτη, στην οποία αναφέρει τα εξής:


«Αποτελεί νόμο στη ζωή και φυσικά στον αθλητισμό. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καταξιώνει σαν άνθρωπο και σαν αθλητή. Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο χώρο της κολύμβησης. Επί σειρά ετών παγκόσμιος πρωταθλητής στην μαραθώνια κολύμβηση, ευτύχησε το 2016, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα. Μια μοναδική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, την κλασική κολύμβηση και τον ίδιο.
Ο Σπύρος κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί με ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος σε ηλικία 36 ετών και 179 ημερών! Πέτυχε κάτι που ελάχιστοι το τόλμησαν στην ιστορία του αθλήματος. Βρέθηκε στην δεύτερη θέση των μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών που έφτασαν σε μεγάλες διακρίσεις. Τον ξεπερνάει μόνο η αμερικανίδα κολυμβήτρια Ντάρα Τόρες, η οποία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο σε ηλικία 41 ετών και 124 ημερών.
Το 2012, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ο Σπύρος δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ζωής του. Απέτυχε, για ελάχιστα (4ος), να κατακτήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε. Στο γάμο του ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα επιχειρήσει εκ νέου, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016 στο Ρίο.
Κανείς δεν το πίστεψε. Όλοι εκτιμούσαν ότι ο Σπύρος χαριτολογεί. Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί ότι σε ηλικία 36 ετών, αρκετά επιβαρυμένος, θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση των 10.000 μέτρων μαραθώνιας κολύμβησης και να πετύχει έναν στόχο ζωής σε αυτή τη μεγάλη ηλικία. Ο Σπύρος τα κατάφερε. Πέρασε στην ιστορία».

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
12
Ιούλιος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Βερενίκη, Βερονίκη, Βερόνικα, Βερούλα, Βέρα

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb