20/05/2020

Ξαναρχίζει δουλειά ο ΝΑΟΚ

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας ξεκινά την λειτουργία των τμημάτων του, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου:


Την Παρασκευή 15/5/2020 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο.Κ. και πάντοτε με τις κατάλληλες αποστάσεις σύσκεψη μελών του Δ.Σ. του ομίλου μας και των επικεφαλής προπονητών των τμημάτων κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας, υδατοσφαίρισης και κολύμβησης με θέμα τη γνωστοποίηση των εγγράφων και των οδηγιών που η Γ.Γ.Α. και οι οικείες ομοσπονδίες έχουν στείλει. Βασικό ζήτημα της συζήτησης ήταν η ασφαλή σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των υπερκείμενων αρχών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συμφωνήθηκε ότι βασική προϋπόθεση της επανεκκίνησης είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των οδηγιών και των πρωτοκόλλων καθώς και η τακτική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων, ώστε να εκτιμάται η κατάσταση και πιθανόν να επαναπροσδιορίζεται. Οι έφοροι των τμημάτων ανέλαβαν την περαιτέρω ενημέρωση γονέων / κηδεμόνων και την κοινοποίηση σε αυτούς των αποφάσεων, οδηγιών, εγγράφων και πρωτοκόλλων που κοινοποιούνται από τις ομοσπονδίες και την Γ.Γ.Α. στον όμιλο μας.

Ωστόσο επιθυμούμε και με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου να γνωρίσουμε τα εξής:
Κάθε μέρα θα διαμορφώνεται «είσοδος» - «έξοδος» και θα συντάσσεται κατάλογος με τα ονόματα αθλητών / τριών και προπονητών / τριών που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα του τμήματος.

Οι αθλητές / ήτριες καθώς και οι προπονητές / ήτριες θα πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία ή στον έφορο του τμήματος τη συμπληρωμένη από ιατρό βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς.

Κάθε μέρα οι αθλητές / ήτριες θα προσκομίζουν βεβαίωση στη γραμματεία ή στον έφορο του τμήματος υπογεγραμμένη από γονέα / κηδεμόνα, αν είναι ανήλικοι, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας και ότι υπάρχει συναίνεση για τη συμμετοχή τους στη δραστηριότητα του τμήματος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οργανώνεται για κάθε τμήμα του Ομίλου «αρχείο» καθημερινής αθλητικής δραστηριότητας, που περιέχει όλη την αθλητική κίνηση καθώς και τις βεβαιώσεις συναίνεσης γονέων / κηδεμόνων για συμμετοχή των παιδιών τους στη δραστηριότητα του τμήματος.

Η γραμματεία των τμημάτων και οι προπονητές θα εφοδιασθούν με ειδικά θερμόμετρα για έλεγχο των αθλητών / τριών πριν την έναρξη της προπόνησης. Οι έφοροι ήδη φροντίζουν για την προμήθεια απολυμαντικών / αντισηπτικών επιφανειών και υλικού.

Οι επικεφαλής προπονητές και οι έφοροι των τμημάτων θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους προπονητές.

Για όλα τ' άλλα θέματα ασφαλούς συμμετοχής στις προπονητικές δραστηριότητες των τμημάτων [τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφών, χρήση εξοπλισμού και μπάλας, χρήση αθλητικής ενδυμασίας, καθαρισμός υλικού και χώρου, συνθήκες άσκησης, αριθμός συμμετεχόντων, διαμόρφωση προπονητικών γκρουπ κ.ά.] οι γονείς / κηδεμόνες θα ενημερωθούν από τα έγγραφα / οδηγίες που θα τους αποσταλούν από τους εφόρους ή τη γραμματεία του κάθε τμήματος. Για τα ίδια θέματα οι αθλητές / ήτριες θα ενημερώνονται τακτικά από τους εφόρους και τους προπονητές των τμημάτων.

Θεωρούμε εξόχως απαραίτητο όλες / όλοι [προπονητές, αθλητές, παράγοντες, γονείς / κηδεμόνες] να διαβάσουν το έγγραφο με τίτλο: «Πρακτικές οδηγίες Β' φάσης για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους» και με αρκετούς συνδέσμους ειδικότερης πληροφόρησης, που εξέδωσε η Γ.Γ.Α με ημερομηνία έκδοσης 15/5/2020 και επισυνάπτεται αλλά και αναρτιέται στην επίσημη σελίδα του f/b του Ομίλου.
Στην παρούσα φάση περισσότερο από ποτέ αναγκαία είναι η ατομική ευθύνη και η σωστή καθοδήγηση από τους φορείς αγωγής [οικογένεια, σχολείο, σύλλογοι, Μ.Μ.Ε.]. Είναι προφανές ότι τα παιδιά - αθλητές / αθλήτριες - δεν πηγαίνουν μόνο σε συλλόγους, αλλά έχουν μια ευρεία κοινωνικότητα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να είναι επαρκώς ενημερωμένα για την ανάγκη συνεπούς τήρηση των οδηγιών, που ισοδυναμεί με προστασία του εαυτού τους, σεβασμό στο συναθλητή / συνάνθρωπο τους και ανάπτυξη του αισθήματος κοινωνικής συνείδησης.»

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
20
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθία, Ευσταθούλα, Σταθούλα, Θεοπίστη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb