18/05/2020

Ασυνείδητοι προπονητές, ανεύθυνοι γονείς!

Πριν από δύο μήνες, εξαιτίας του κορωνοϊού, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε αποφασίσει την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και το κλείσιμο όλων των αθλητικών χώρων (σταδίων, γηπέδων, γυμναστηρίων,κολυμβητηρίων). Οι πολίτες πειθάρχησαν στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, διότι ήταν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εδώ στην Κέρκυρα, ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξαν και ορισμένοι... εξυπνάκηδες!


Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Διότι τρείς αναγνώστες του CORFUCORNER.GR, Γ., Μ. και Σ. τα αρχικά των ονομάτων τους, μας κατήγγειλαν ότι ο ιδιοκτήτης μιας Ακαδημίας δεν συμμορφώθηκε στην απαγόρευση, προφανώς επειδή δεν ήθελε να χάσει τα λεφτά της συνδρομής των πελατών του. Τι έκανε, λοιπόν, ο μάγκας; Μάζευε τους προπονητές και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και γινόταν προπόνηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε κάποιο χωράφι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Μάλιστα, γινόντουσαν και υπαίθρια πάρτυ γενεθλίων, όπου το ένα παιδάκι ήταν κυριολεκτικά επάνω στο άλλο!


Εφόσον όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε το πράγμα είναι πάρα πολύ σοβαρό! Εάν ο συγκεκριμένος τύπος έκανε κανονικό πρόγραμμα και παιδικά πάρτυ εν μέσω πανδημίας, τότε όχι μόνο αγνόησε τις υποδείξεις της Πολιτείας, όχι μόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συμβουλές των επιστημόνων, αλλά (το κυριότερο και σημαντικότερο) έθεσε σε τεράστιο κίνδυνο την δημόσια υγεία! Για τον απλούστατο λόγο ότι τα παιδιά μετά την προπόνηση επέστρεφαν στο σπίτι τους κι έρχονταν σε επαφή με άτομα που ενδεχομένως να ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Πέραν βέβαια του ότι και τα ίδια ήταν εκτεθειμένα στον κίνδυνο της μόλυνσης. Κι όλα αυτά, επειδή ένας κύριος νοιάστηκε μόνο για τον εαυτό του και κοίταξε μόνο το συμφέρον της τσέπης του...


Αναμφισβήτητα, η συμπεριφορά του εν λόγω προπονητή υπήρξε ασυνείδητη και φυσικά έκνομη. Παράλληλα, όμως και η στάση των γονιών υπήρξε απαράδεκτη και ανεύθυνη! Και απορούμε για ποιο λόγο δεν επενέβη η Αστυνομία για να πράξει το καθήκον της. Όπως παραδείγματος χάριν συνέβη πριν από μερικές μέρες στο γήπεδο του Ολύμπου, όπου κάποιοι πατεράδες μπήκαν μαζί με τους γιους τους στον αγωνιστικό χώρο κι έπαιξαν ποδόσφαιρο, μέχρις ότου εμφανίστηκαν τα όργανα της τάξης και τους... πετσόκοψαν στα πρόστιμα! Τα 150άρια έπεσαν... σύννεφο εκεί! Ενώ στην περίπτωση της παρανόμως λειτουργούσας Ακαδημίας, οι Αρχές είτε πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο, είτε κάνανε τα... στραβά μάτια!!!


Από την καταγγελία που μας έγινε, κρατάμε αποστάσεις ως σάιτ και δεν υιοθετούμε τίποτα, διότι δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες. Σίγουρα, πάντως, οι καθ΄ύλιν αρμόδιοι οφείλουν να διερευνήσουν την υπόθεση. Κι επειδή πληροφορούμαστε ότι ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας τυγχάνει διπλωματούχος τεχνικός και μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, θα πρέπει και ο ΣΠΠΚ να ενεργήσει τα αυτονόητα. Δηλαδή, να ψάξει το θέμα κι εφόσον ανακαλύψει... λαβράκι, να στήσει τον κουτοπόνηρο σουρουκλεμέ στην σέντρα!!! Γιατί το έχει παρακάνει πια...

 

 

 Corfu Corner Radio

Κυριακή
20
Σεπτέμβριος
2020
Σήμερα γιορτάζουν: Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθία, Ευσταθούλα, Σταθούλα, Θεοπίστη

Αθλητικές εφημερίδες

Πολιτικές εφημερίδες

Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή
powered by 2pWeb